Japan, land van het bidet toilet

Japanse bidet toilet frissebips

Japan, het land van het bidet toilet.

Japanse bidet toiletEr bestaat geen land ter wereld waar het verschil in toiletten zo groot is als in Japan. Japan heeft oude tradities, een rijke cultuur, lekker eten en hypermoderne elektronica,  En in Japan gelooft men erg in het gemak dat de mens dient vandaar dat in 65% (inmiddels 80% / 2017) van de huishoudens men een Japanse bidet toilet terug vindt.  Een Japans toilet is het toppunt van hygiëne. Japanners hechten van oudsher veel belang aan hygiëne, maar staan ook voor snufjes en moderne technologie. Die twee eigenschappen worden perfect geïntegreerd in de Japanse spatoilet. Als u op vakantie bent geweest in Japan of Zuid-Korea, dan weet u er alles van en heeft u waarschijnlijk veel verschillende douchewc’s van de merken TOTO Washlet, Coway, Maro of Dobidos gezien.

Het Japanse bidet toilet, een waar modern kunstwerk

Japanners hebben het al snel koud en gebruiken graag technologie om problemen op te lossen. Frisse billen bleek nou precies zo’n probleem waar technologie uitkomst bracht. Door een warmte-element te plaatsen in de bidetbril, hoeft geen Japanner meer tot 10 te tellen voordat de krant opgeslagen kan worden.

Japans toiletOndertussen is de Japanse douchewc of TOTO Washlet verder ontwikkeld en zijn de meeste bidets voorzien van een sproeier die warm water sproeit maar ook masseert, hebben de modellen een warme föhn, een koolstoffilter dat nare luchtjes onschadelijk maakt en een lady wash, dat de dames met water en lucht reinigt (TOTO Neorest). Zo wordt een bezoekje aan een Japans toilet een echte belevenis. Het bedieningspaneel ziet er indrukwekkend uit en beschikt over een heleboel knoppen.

Er is zelfs een Japanse fabrikant van huishoudelijke apparatuur die een Japans toilet heeft ontwikkeld dat in staat is om via bluetooth te communiceren met Android-smartphones. Via een mobiele applicatie kan het Japans toilet worden bediend en wordt een ‘toiletgeschiedenis’ bijgehouden. Ook kan het water- en elektriciteitsverbruik van het Japanse bidet toilet worden gemeten. Tot slot biedt de applicatie de mogelijkheid om muziek te streamen naar de ingebouwde speakers die in het toilet verwerkt zitten. Verder zijn er ook modellen verkrijgbaar met sfeerverlichting, airconditioning en modellen die via sensoren in de wc-bril het vetgehalte in het lichaam meten. En uiteraard veel modellen die lekker bestickerd zijn om aandacht te vragen voor het kopen van een bidet toilet.

Het lijkt dat de ontwikkeling van het Japanse bidet toilet nog lang niet is uitontwikkeld en waar het naartoe zal gaan en zal eindigen, is zelfs voor ons een raadsel. Maar een ding is zeker, wij zullen u op de hoogte houden van de laatste technische bidet toilet snufjes.

Zelf een Japans bidet toilet kopen

Wilt u zelf een Japans bidet toilet kopen? In onze bidetwinkel vindt u verschillende Japanse douchewc’s die allen verschillende functies aanbieden. Indien u meer informatie wenst welke bidet het beste bij u past, neem gerust contact met ons op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *