Wat is een bidet toilet.

bidet toilet frissebipsEen bidet toilet in Nederland is al lang geen luxeartikel meer maar iets dat men steeds vaker terugvindt sanitairwinkels. Een bidet-toilet behoort tot de basisvoorzieningen van elke huishouding en draagt bij tot het welzijn van het hele gezin. Een toilet met ingebouwd bidet is daar een opvolger van. Wist u dat in landen waar voor het schoonmaken geen toiletpapier wordt gebruikt maar een bidet toilet, veel en veel minder mensen lijden aan hemorroïden of andere anale klachten? De anale zone van de mens heeft ruim 1,000 huidplooien waarvan de reiniging met schurend toiletpapier niet afdoende is. Als de anale regio niet schoon is, kan dit eenvoudig leiden tot hemorroïden of ontstekingen of erger.

Daarom adviseren urologen om tenminste een keer per dag een zitbad te nemen of uzelf te reinigen met een elektrische bidet wc of douchewc. Als u uw douche-toilet ‘s morgens al gebruikt, dan voelt u zich de hele dag schoon en fris.

Een ouderwetse bidet toilet; een Franse uitvinding

Ondanks de populariteit in Italië komt het bidet wc voor zover bekend uit Frankrijk. Het is het Franse woord voor pony en in het Oude Frans betekent bider draven. De manier waarop u op het sanitair gaat zitten, doet sterk denken aan het berijden van een pony en zo wordt de naam verklaard. De bidet zou een uitvinding zijn van Franse meubelmakers aan het einde van de 17e eeuw, hoewel er geen exacte datum of uitvinder bekend is. De vroegste geschreven vermelding van de bidet vindt men in 1710 en tegen het begin van de 20e eeuw was, dankzij verbeteringen in het sanitair uit de Victoriaanse tijd, de bidet (en de nachtpot) verhuisd van de slaapkamer naar de badkamer.

Maar wat is een bidet toilet nog meer? In de jaren zestig werd de elektronische bidet toilet geïntroduceerd, een hulpmiddel dat men op bestaande toiletten plaatste en geschikt was voor badkamers die te klein waren voor zowel een toilet als een bidet. Heden ten dagen is de bidet toilet veelal een elektrische bidetbril die op een toiletpot wordt geplaatst en voorzien is van sproeiers, een verwarmde wc bril en een of meer sproeiers die het onderlichaam reinigen. De naam is ook langzaam aan het veranderen en wijzigt van bidet toilet naar douchewc, bidetdouche of spatoilet.

Waarom een bidet toilet kopen

ViClean douchewc sproeierIn Azië en vooral Japan en Zuid Korea heeft de bidet toilet  het toiletpapier vrijwel volledig verdrongen, maar in Nederland begint momenteel de opmars van betaalbare en luxe bidet douches. Maar wat is een bidet-toilet? Een bidet toiletbril is een combinatie van een toilet en een bidet en zorgen voor een comfortabele reiniging. Verwerkt onder de wc-bril zit een douche-arm die, zodra nodig, naar buiten schuift en sproeit. Een elektromotor duwt een slede met de douche-arm over een geleider naar buiten. Tijdens het naar buiten- en naar binnen schuiven wordt de arm met water gespoeld.

De eenvoudigste spatoilets combineren toilet en bidet, de luxere hebben meer functies zoals een ladydouche, maar er zijn meer voordelen voor het kopen van een bidetdouche. Maar waarom zou u een wc met bidet toilet kopen?

Voordelen bidet toilet

Hieronder vindt u een aantal voordelen van een bidet toilet, maar uiteraard zijn er meer voordelen van het kopen van een bidetdouche.

[dt_benefits_vc columns_number=”1″ style=”2″ image_background_size=”40″ image_background_paint=”accent” icons_size=”20″ decorative_lines=”hover” header_size=”h4″ order=”asc” animation=”fadeIn” category=”waarom-ii”]
Coway douchewc
Coway zachte douchewc
Besparing douchewc
Douchewc_hygiene

Meer weten over het bidet toilet?

Het kan zijn dat u meer wilt weten over welk bidet toilet u moet kopen of waar u op moet letten als u een bidet toilet wilt aanschaffen. In dat geval kunt u het beste contact opnemen met een bidet specialist die u graag adviseert welke douchewc het beste bij uw situatie past en waar u op moet letten. U kunt via info@frissebips.nl of via 06-55132763 contact opnemen of ons contactformulier invullen. Heeftu al een idee en wilt u een offerte ontvangen voor het installeren van een bidet toilet, ook dat kan via het offerteformulier. Liever teruggebeld worden op een tijdstip dat u uitkomt? Vul dan het Bel mij terug formulier in.