Wat is een douchewc? “Een douche wc is een bidet toiletbril die het onderlichaam volautomatisch met warm water en lucht reinigt”.

De hypermoderne douche wc’s zijn veelal uitgerust met diverse wellnessprogramma’s en bieden uitgebreide keuzes als een pulserende massagedouche, een oscillerende douche-arm, de ladydouche voor de intieme hygiëne van de vrouw en vaak een warme luchtföhn. Met een afstandsbediening of een vast bedieningspaneel kan de warmte en de sterkte van de waterstraal worden ingesteld.

Daarnaast is de positie van de sproei-arm persoonlijk in te stellen en zijn de hedendaagse bidet toiletbrillen voorzien van soft close mechanisme. Sommigen zijn zelfs met een oriënterende nachtlamp uitgerust. De douchewc maakt van het closet echt de ultieme wellnessruimte in huis, vandaar dat mensen na de installatie van een douchewc, de toilet ook wel een douchetoilet, spatoilet of spalet noemen.

bekijk ons assortiment
Wat is een douche wc frissebips

Hoe werkt een douchewc

Omdat nog niet veel mensen in Nederland bekend zijn met het douchetoilet fenomeen, hebben we een speciale video laten maken over wat een douchewc voor eigenschappen heeft en welke voordelen het voor je hebt. In dit overzichtelijke filmpje zie je hoe een elektrische douche wc werkt, wat de functies zijn en welk comfort een elektrische bidet toilet je kan geven. Deze video demonstreert onze best verkochte douche wc opzetbril, de Maro D’Italia DI600 douchebril.

Voor wie is een douche wc geschikt?

De douche wc wordt al vaak bij particulieren geïnstalleerd die bijvoorbeeld op reis zijn geweest naar Azië/Japan of Amerika. In deze landen is grotendeels de douchewc de standaard in plaats van uitsmeren toiletpapier. Maar een bidet toilet heeft ook in de zorg veel toegevoegde waarde. Een douchetoilet heeft voordelen voor de reiniging, de hygiëne, maar ook voor de zelfredzaamheid van zorgbehoevende gebruikers, thuis en in een zorginstelling. Voor andere mensen zoals zwangere vrouwen, kinderen of mensen met een religieuze achtergrond is de douchewc een uitkomst. Maar eigenlijk is een douchewc geschikt voor iedereen die zijn of haar persoonlijke hygiëne op prijs stelt. Zou een wc met sproeier ook iets voor u zijn?

Welke douchewc is voor u geschikt?

Welke douchewc u het beste kunt kopen hangt onder andere af van uw wensen, uw budget en het formaat van uw toilet in het geval van een opzetbril. Voor ieder budget is er vaak een douchebril te koop. Zo zijn er goedkope douchewc’s maar ook luxere douche-wc’s die vaak net even dat extra comfort en kwaliteit bieden. Ook zijn er combinatiesets met douchebril en wandclosets ineen. Geen stroom aanwezig in de badkamer? Bij Frissebips zijn er ook kwalitatieve stroomloze douchewc’s te koop die eenvoudig te installeren zijn. Maar misschien is een goede start om onze top 5 douche wc’s te bekijken en deze instructies op te volgen hoe te meten welke bidetdouche opzetbril het beste bij uw toilet past.

douchewc opzetbril geïntegreerd stroomloos

Waarom een douche wc kopen

Nog niet overtuigd? Er zijn vele voordelen van het kopen van een douche wc. De grootste voordelen vindt u in dit artikel: link.

Ik wil een douchewc kopen

Heeft u interesse in het kopen van een douche wc? Kijk dan op de link van onze winkel voor de verschillende modellen. Er is al een douchewc te koop voor slechts € 192.50,-. Mocht u hulp nodig hebben bij het uitzoeken van een douche toiletbril, neem gerust contact met ons op. Ook kunt u langs een van onze showrooms gaan om de een van onze douchetoiletten uit te proberen. Kijk hier voor verkoopadressen. Ook heeft Frissebips een eigen showroom in Amsterdam waar u minstens 4 douchewc’s werkend kunt zien en ervaren. Maak gerust een afspraak met een douche wc specialist via 06-55132763.

maak een afspraak