Past de douchewc; koop de juiste opzetbril

Coway douchewcFris om te horen dat u klaar bent voor de volgende stap; het kopen van een stroomloze of elektrische douchewc. Door het kiezen van een bidetbril kiest u voor een schoner en frisser gevoel na elke toiletbeurt. Om te bepalen welke douchewc het beste bij uw badkamersituatie past, kunt u aan de onderstaande afbeeldingen herleiden welke toiletpot u thuis heeft. Over het algemeen zijn er twee formaten toiletpotten, waarbij het om het even is of u een hangzitting heeft of een staande zitting heeft. Volg de onderstaande stappen om te bepalen welke spatoilet het best bij uw situatie past. En komt u er even niet uit, bel of mail gerust, we kunnen u te woord staan via 06-55132763 of stuur uw afbeeldingen naar WhatsApp op 06-55132763. Liever gebeld worden door een douchewc specialist? Vul dan een terugbelverzoek in en wij nemen contact op met u wanneer het u uitkomt.

Om zeker te weten welke toiletpot u heeft en de douchewc die u koopt netjes past, hebben wij voor uw gemak de afstanden afgebeeld, zodat u zelf na kunt meten welke bidetdouche geschikt is voor uw toiletpot. Het maakt in dit geval niet uit of u een wandcloset, hangend toilet, staande toilet of duoblok heeft, de maten die we vragen zijn bij elke closetpot te vinden.

Past de douchewc

Meet de lengte op van LIJN C. Dit is de afstand van het hart van waar de bouten van de bril bevestigd zijn tot aan de voorkant van de wc pot. Bekijk daarna in welke van de 2 categorieën uw toiletpot valt, de linker ovale categorie, of de rechter ronde.

Indien de afstand van LIJN C tussen de 44cm en 46cm is of langer, dan heeft u een ovale toiletpot.

Indien de afstand van LIJN C tussen de 40,5cm en 43,5cm is, dan heeft u een ronde toiletpot.

Bij de meeste toiletten is de afstand tussen de middelpunten van LIJN B ca.14cm. Alle douchewc’s in ons assortiment hebben een maximale wijdte van 18cm, dus dit is voor vrijwel alle in Nederland geproduceerde toiletten geen probleem. Mocht dit afwijken, dan kunnen we altijd de plaatsing op maat maken, maar bel even voor de aankoop, zodat we dit kunnen bespreken.

Lijn A is de afstand tot de stortbak of in geval van een hangend toilet, de afstand tot de badkamermuur. De meeste douchewc’s hebben minimaal 4,5cm nodig vanaf de bevestigingsbouten van de bril. Als u een ronde toiletpot heeft, zal in het algemeen de afstand groter of gelijk aan 5cm zijn. Heeft u een verlengde versie, dan zal de afstand zo’n 7,6cm tot 9 cm bedragen. In beide gevallen is het geen probleem de spatoilet in uw badkamer te plaatsen. Voor een perfecte plaatsing dient de oppervlakte van LIJN A vlak en geen grote verhoging te hebben. Indien er een kleine verhoging zit aan het begin van de closet, dan is dat meestal geen probleem.

De meeste toiletpotten zijn gelukkig vlak en de afstand van LIJN A zit meestal tussen de 4,5cm en de 10cm. In alle gevallen passen de douchewc’s uit ons assortiment.

Indien de lijnen A en C opgeteld 53,8cm (538mm) zijn, heeft u een verlengde ovale toilet en is de Coway BA13 BE douche-wc de beste keuze voor u mits lijn C minstens 44cm is.

U kunt ook kiezen voor de opvolger van de Coway, de Brondell Swash1400EU ovale versie  die verbeterd is t.o.v. het BA13 model.

Indien u overweegt een stroomloze douchewc te kopen, dan past de Maro FB106 of de Maro FB104 (D of U vorm) het beste bij uw toiletpot.

Goed om te weten: u betaalt bij ons geen extra toeslag voor een ovale versie van een bidet, dat u bij andere webshops vaak wel doet!

Indien de lijnen A en C opgeteld minimaal 49,6cm-51cm (495mm-510mm) zijn, heeft u een ronde toilet en is de Coway BA13 BR, de Brondell Swash 1400EU of de Maro DI600 (minimaal 51cm) de beste keuze voor uw badkamer.

Indien u ook een nieuwe closetpot wilt aanschaffen, dan kunt u ook een van de volgende combinatiesets kopen:

Brondell Swash 1400EU + Sphinx randloos wandcloset

Maro D’Italia DI600 + Laufen Pro LCC randloos wandcloset

Maro D’Italia DI600 + Villeroy & Boch Subway 2 randloos wandcloset

Of een geïntegreerde douchewc in volgorde van best verkocht:

Vitra V-Care essential of comfort 1.1

Grohe Sensia Arena douche-wc

Geberit AquaClean Mera douche-toilet

TOTO Washlets RW, RG of EK 2

Roca Inwash wandcloset, in tank of staande douchewc set

Stroomloze douchewc op koud water

Indien u een stroomloze douchewc wilt kopen, dan zijn de Maro FB104, de Maro FB108 en de GROHE Bau Ceramic Bidet ZItting geschikt waarbij de FB104 het beste past bij een wandcloset en de FB108 en de GROHE Bidetbril het mooiste aansluit bij een staande toilet of een kleine wandcloset. De FB104 is er ook met een bijpassend wandcloset – De Maro FB104 met Laufen Pro wc.

Voor uw gemak hieronder de verschillende stroomloze douche-wc’s.

Maro_DItalia_stroomloze_douchewc

Let op: sinds kort zijn er van deze mechanische douchewc goedkopere (Chinese) namaakproducten op de markt die lijken op de kwaliteit die Maro biedt, maar van ander materiaal zijn gemaakt. Omdat Maro D’Italia haar producten heeft gedeponeerd, is het makkelijk te zien welke douche-wc echt is en welke bidetbril niet. Maro maakt bij de aansluiting van het water gebruik van een koperen aansluiting terwijl de namaakproducten een plastic aansluiting hebben of deze koperen aansluiting hebben gekopieerd. Ook hebben deze mechanische bidets een minder kwalitatief binnenwerk en sluiten de naden minder goed (teveel werkruimte). Daarnaast levert Maro D’Italia bij deze douchetoilet een T-connector die niet bij de anderen wordt meegeleverd en daardoor merkt u onder andere in gebruik het grote kwaliteitsverschil tussen deze verschillende stroomloze douche wc’s.

Mocht u ondanks de bovenstaande uitleg over het kopen van de juiste douchewc toch nog graag contact met Frissebips hebben – aarzel niet ons telefonisch, via de chat of via email te raadplegen. Liever teruggebeld worden op een tijdstip dat u uitkomt, vul dan een Bel mij terug verzoek in.

Weten hoe uw toilet na een installatie van een douche-wc eruit ziet? Deze klanten gingen u voor: Installaties bij klanten.