Fris om te horen dat u klaar bent voor de volgende stap; het kopen van een stroomloze of elektrische douchewc opzetbril. Door het kiezen van een bidetbril kiest u voor een schoner en frisser gevoel na elke toiletbeurt. Om te bepalen welke douchewc opzetbril het beste bij uw keramiek past, kunt u aan de onderstaande afbeeldingen herleiden welke toiletpot u thuis heeft en welke maten u dient te meten.

Over het algemeen zijn er twee formaten toiletpotten, waarbij het om het even is of u een hangzitting heeft of een staande zitting heeft. Volg de onderstaande stappen om te bepalen welke spatoilet het best bij uw situatie past. En komt u er even niet uit, bel of mail gerust, we kunnen u te woord staan via 06-55132763 of stuur uw afbeeldingen naar WhatsApp op 06-55132763. Liever gebeld worden door een douchewc specialist? Vul dan een terugbelverzoek in en wij nemen contact op met u wanneer het u uitkomt.

Coway Aquapsd2

Om zeker te weten welke toiletpot u heeft en de douchewc die u koopt netjes past, hebben wij voor uw gemak de afstanden afgebeeld, zodat u zelf na kunt meten welke bidetdouche geschikt is voor uw toiletpot. Het maakt in dit geval niet uit of u een wandcloset, hangend toilet, staande toilet of duoblok heeft, de maten die we vragen zijn bij elke closetpot op te meten.

Meet de lengte op van LIJN C. Dit is de afstand van het hart van waar de bouten van de bril bevestigd zijn tot aan de voorkant van de wc pot. Bekijk daarna in welke van de 2 categorieën uw toiletpot valt, de linker ovale categorie, of de rechter ronde.

RONDE TOILETPOT

Indien de afstand van LIJN C tussen de 40,5cm en 43,5cm is, dan heeft u een ronde toiletpot.

ovale TOILETPOT

Indien de afstand van LIJN C tussen de 44cm en 47cm is of langer, dan heeft u een ovale toiletpot.

stap 3: bepaal de afstand tussen de boutgaten met lijn b

Bij de meeste toiletten is de afstand tussen de middelpunten van LIJN B ca.14-16 cm. Alle douchewc’s in ons assortiment hebben een maximale wijdte van 18cm, dus dit is voor vrijwel alle in Nederland geproduceerde toiletten geen probleem. Mocht dit afwijken, dan kunnen we altijd de plaatsing op maat maken, maar bel even voor de aankoop, zodat we dit kunnen bespreken.

Afwijkende boutgaten maat?

Bij closetpotten van het merk Duravit Starck of die van Chinees fabricaat, komt het vaak voor dat de boutgaten groter zijn dan 18 cm (22-26cm).Wees gerust, ook hier kunnen we kijken naar een passende oplossing. Je kunt ook gerust bellen als je er niet uitkomt met het opmeten, dan kunnen we dat simpelweg samen doen per telefoon.

stap 4: bepaal de stelruimte met lijn a

Lijn A is de afstand tot de stortbak of in geval van een hangend toilet, de afstand tot de achtermuur waar het ingebouwde reservoir zit. De meeste douchewc’s hebben minimaal 5 cm nodig vanaf de bevestigingsbouten van de bril. Als u een ronde toiletpot heeft, zal in het algemeen de afstand groter of gelijk aan 5cm zijn. Heeft u een verlengde versie, dan zal de afstand zo’n 7,6 cm tot 9 cm bedragen.

In beide gevallen is het geen probleem de spatoilet opzetbril op uw closet te plaatsen. Voor een perfecte plaatsing dient de oppervlakte van LIJN A vlak en geen verhoging in het keramiek te hebben. Indien er een kleine verhoging zit aan het begin van de closet, dan is dat meestal geen probleem. Zolang er maar minstens 52 cm vlakke lengte is (Lijn A en C bij elkaar opgeteld).

De meeste toiletpotten zijn gelukkig vlak en de afstand van LIJN A zit meestal tussen de 4,5cm en de 10cm. In alle gevallen passen de douchewc’s uit ons assortiment.

Afwijkende toiletmaat?

Heb je iets gemeten dat er niet bij staat? Schrik niet en neem contact op met een douchewc specialist om te bespreken wat je mogelijkheden zijn.

Je kunt ook gerust bellen als je er niet uitkomt met het opmeten, dan kunnen we dat simpelweg samen doen per telefoon.

Stap 5: tel de lijnen a en c bij elkaar op

Indien de lijnen A en C opgeteld minimaal 49,6cm-51cm (495mm-510mm) zijn, heeft u een ronde toilet.

Elektrische douchewc voor een ronde toilet

Bij een ronde toilet kunt u het beste kiezen uit een van deze elektrische douchewc’s: de Brondell Swash 1400EU ronde versie of de Maro DI600 (minimaal 51cm).

Indien u ook een nieuwe closetpot wilt aanschaffen, dan kunt u ook een van de volgende combinatiesets kopen:

Brondell Swash 1400EU + Sphinx randloos wandcloset

Maro D’Italia DI600 + Laufen Pro LCC randloos wandcloset

Of een geïntegreerde douchewc zonder zichtbare leidingen in volgorde van best verkocht:

Vitra V-Care Essential of Comfort 1.1 of VitrA Prime

Geberit AquaClean Mera douche-toilet

TOTO Washlets RW, RG of RX

Roca Inwash wandcloset, in tank of staande douchewc set

Stroomloze douchewc op koud water

Indien u een stroomloze douchewc wilt kopen, dan zijn de Maro FB104, de Maro FB108 en de GROHE Bau Ceramic Bidet ZItting geschikt waarbij de FB104 het beste past bij een wandcloset en de FB108 en de GROHE Bidetbril het mooiste aansluit bij een staande toilet of een kleine wandcloset. De FB104 is er ook met een bijpassend wandcloset – De Maro FB104 met Laufen Pro wc.

Indien de lijnen A en C opgeteld 53,8cm (538mm) zijn, heeft u een verlengde ovale toilet.

Elektrische douchewc voor ovale closet

Bij een ovale toilet past de Coway BA13 BE of de Brondell Swash 1000EU EW douche-wc als beste mits lijn C minstens 44,5cm is.

U kunt ook kiezen voor de opvolger van de Coway, de Brondell Swash1400EU ovale versie  die verbeterd is t.o.v. het BA13 model.

Of een geïntegreerde douchewc zonder zichtbare leidingen in volgorde van best verkocht:

Vitra V-Care Essential of Comfort 1.1 of VitrA Prime

Geberit AquaClean Mera douche-toilet

TOTO Washlets RW, RG of RX

Roca Inwash wandcloset, in tank of staande douchewc set

Stroomloze douchewc

Indien u overweegt een stroomloze douchewc te kopen, dan past de  Maro FB104 (D of U vorm) het beste bij uw toiletpot.

Goed om te weten: u betaalt bij ons geen extra toeslag voor een ovale versie van een bidet, dat u bij andere webshops vaak wel doet!

stap 6: toch nog een beetje hulp nodig?

Mocht u ondanks de bovenstaande uitleg over het kopen van de juiste douchewc toch nog graag contact met Frissebips hebben – aarzel niet ons telefonisch, via de chat of via email te raadplegen. Liever teruggebeld worden op een tijdstip dat u uitkomt, vul dan een Bel mij terug verzoek in.

Weten hoe uw toilet na een installatie van een douche-wc eruit ziet? Deze klanten gingen u voor: Installaties bij klanten.