ONZE TOP 5

Beste douchewc’s van 2024!

Veel klanten die een douche-wc willen kopen vragen ons, wat is nou de beste douchewc van 2024? En welke douche wc past bij mijn situatie? Moet ik een luxe douchewc kopen of kan ik ook een goedkope douchetoilet aanschaffen? Is een opzetbril beter of een all in one met leidingen geïntegreerd in het closet? Op deze vragen biedt de Top 5 douchewc’s van Frissebips antwoord, die inmiddels de top 10 geworden is. En wilt u de top 5 in het echt komen bekijken? Dan bent u meer dan welkom in onze showroom op de Tweede Schinkelstraat 3 te Amsterdam waar u ook 10 andere modellen vindt.

Frissebips.nl biedt een uitgebreid aanbod aan zowel stroomloze mechanische bidet toilet brillen als elektrische douchewc’s. Bent u op zoek naar de populairste Spalet modellen? Hieronder vind je een actueel overzicht van onze vijf best verkochte douchewc’s. En deze top lijst douche wc’s is niet door ons samengesteld, dit zijn onze meest verkochte douche-wc’s in verkoopaantallen gekocht door onze klanten (uiteraard hebben wij er natuurlijk wel voor gezorgd dat we de beste bidets geselecteerd hebben en ze in Nederland te koop zijn :-). De aantallen worden maandelijks bijgewerkt, tenzij er geen spannende veranderingen zijn.

beste douchewc beoordeling review

Historische veranderingen top 5

Terwijl de herfst Nederland laat afkoelen, stijgen de verkopen van de verwarmde wc brillen en douchewc’s uitgevoerd met een warme zit. De stroomloze douchewc’s en handdouches dalen qua verkopen, maar er is wel een kleine groei te zien in reisbidets. Blijkbaar gaan er meer mensen vanwege het weer op vakantie naar het buitenland of hebben mensen meer geld over voor vakanties. Qua veranderingen in de top 5 gebeurt er niet veel, TOTO en VitrA blijven in trek alsmede de meest verkochte opzetbril, de Maro DI600.

Bijgewerkt op 21 oktober 2022 – Winter is coming…
De winter staat voor de deur en logischerwijs zijn de verwarmde wc brillen meer in trek. Qua verkopen nog niet goed genoeg voor onze top 5, maar wel leuk deze verandering te zien. VitrA en Maro blijven de lijst aanvoeren, waarna TOTO en Geberit douchewc’s volgen. De Brondell bril zakt een plaatsje, terwijl de Geberit Mera Comfort een plekje stijgt. De Roca Inwash In Tank begint ook een hardloper te worden, mede omdat veel klanten hun staande wc gaan verbouwen en de in tank daar uitermate geschikt voor is. Welkom Winter!

Bijgewerkt op 13 augustus 2022 – de zomer is in volle gang
Er is niet veel veranderd in onze top best verkochte douche-wc’s. De VitrA V-care blijft de meest verkochte geïntegreerde douchetoilet en de Maro, onze opzetbril, blijft de best verkochte toiletbril met spoelfunctionaliteit. We zien een lichte stijging in Travel Bidets maar dat is uiteraard normaal gezien het vakantieseizoen. We zien wel dat in verhouding er meer wordt geïnvesteerd in duurzame A-merk douchewc’s omdat er vaak meer liefde in het product zit. De top 5 is gelijk gebleven.

______

Bijgewerkt op 24 juni 2022 – het is al weer bijna zomer
De afgelopen tijd merken we dat meer klanten hun woning aanpassen aan de behoefte van het ouder worden met als logisch gevolg een stijging in de verkoop van geïntegreerde douchewc’s zonder zichtbare aansluitingen. Dit vanwege dat er bij een verbouwing vaak wordt gekozen voor een afgewerkt model met meer functies en een krachtigere sproeier. De VitrA v-care lijn stijgt aanzienlijk in verkopen maar streeft nog niet onze best verkochte opzetbril, de Maro DI600 voorbij.

______

Bijgewerkt op 28 april 2022 – veel verschuivingen in de top 5
De GROHE Sensia Arena zakt uit de top 10 omdat andere fabrikanten een aantrekkelijker en nieuwer product hebben met een betere (sproei) kwaliteit. De Sensia Arena is vervangen door de nieuwe VitrA V-Care Prime. De VitrA V-Care Essential 1.1 stijgt een aantal plaatsen, zo ook de TOTO Washlet RW. De Brondell Swash opzetbril daalt een aantal plekken omdat meer mensen investeren in verbouwingen en kiezen voor een geïntegreerde unit. De Maro DI600 opzetbril blijft nog op positie 1 staan.

______

Bijgewerkt op 9 september 2021 – nu een volledige top 10 met voor en nadelen
Mede vanwege de kortingen op de VitrA V-Care / Geberit Aquaclean en het feit dat het winter is waardoor de stroomloze douchewc minder in trek is, is onze top 5 weer wat veranderd. GROHE zakt in de lijst (misschien wel omdat er geen verwarmde bril op zit) en de VitrA V-Care Essential 1.1 stijgt een aantal plaatsen. De douche wc van Duravit, de Sensowash Starck F Plus maakt zijn intrede in de top 10.

______

Bijgewerkt op 11 november 2020
Geen gekke veranderingen in onze meest verkochte douchewc lijst. Elke fabrikant heeft momenteel kortingen, dus we verwachten niet veel veranderingen in dit overzicht van bestverkochte douche wc’s.

______

Bijgewerkt op 13 juni 2020
Opnieuw gooit de TOTO Washlet RW hoge ogen qua verkopen waardoor hij de top 5 binnen treedt op positie 4, waarmee hij de GROHE Sensia Arena uit de top 5 duwt. Nieuwsgierig naar de kwaliteiten van deze TOTO, bezoek dan de Frissebips showroom te Amsterdam.

______

Bijgewerkt op 29 april 2020
De veelbelovende TOTO Washlet RW stond begin april nog op 10 maar is een snelle stijger in ons assortiment geworden.
Deze Japanse toilet staat nu op nummer 6 in de hitlijsten. Te zien in onze showroom!

______

Bijgewerkt op 02 april 2020
Er is een nieuwe binnenkomer op nummer 10 verschenen, de veelbelovende TOTO Washlet RW.
Als u in Japan bent geweest, dan weet u dat TOTO ‘het’ merk is voor een douchewc. Te zien in onze showroom!

nummer 1:BEKIJKEN

Frissebips introduceerde de eerste douchewc van Maro D’Italia in 2014 op de Nederlandse markt. Inmiddels zijn er in samenwerking met Frissebips vele verbeteringen doorgevoerd en is er al een V3 versie bij ons te koop. De Maro bidetbril is ons meest luxueuze maar betaalbare douchewc opzetbril met tevens de meeste wellnessfuncties aan boord.

Al 9 jaren op rij als beste verkochte opzet bril en nu met een nieuw ontwikkelde afstandsbediening (2022). De Maro DI600 is ook een goed alternatief voor een Geberit Aquaclean 4000 of 5000 of Tuma. Tevens te koop met bijpassend randloos wandcloset van het Zwitserse merk Laufen.

Gewaardeerd met een 9,3!

Nu €799,-

Waarom wel?

 • Beste prijs/kwaliteit
 • Meest verkochte opzetbril van de Benelux
 • Met of zonder wandcloset te bestellen
 • Met vernieuwde afstandsbediening (2021/2022)
 • Uitgebreide wellnessfuncties
 • Italiaans design (Duroplast) inclusief kalkfilter

Waarom niet?

 • Esthetisch minder aantrekkelijk dan een geïntegreerde douchewc
 • Zichtbare water- en stroomaansluitingen aan zijkant wc
 • Geen geurzuivering aan boord
 • Past niet op ca 6-10% van de toiletpotten
 • Deksel en zitting openen niet automatisch

nummer 2:BEKIJKEN

Hardloper: de VitrA V-Care Comfort 1.1 – GEN2. Luxe “All In One” douchewc’s met verborgen aansluitingen worden steeds goedkoper. Waar men vroeger nog ruim €5.000,- moest neertellen voor een Geberit geïntegreerde AquaClean, zijn er nu merken op de markt die de kwaliteit van Geberit evenaren en ook een prachtig design aanbieden. De VitrA V-Care is zo’n douchetoilet die een echte hardloper is; niet alleen qua esthetiek maar ook qua functies, beste spray, kwaliteit en prijs. Voorzien van alle gemakken die een Geberit AquaClean Mera ook heeft maar dan goedkoper en in onze optiek ook makkelijker te installeren en te onderhouden.

De Vitra V-Care douchewc is winnaar van maar liefst 5 prestigieuze design awards!

Van €2799,- nu voor €2599,-

Waarom wel?

 • Uitgerust met een van de beste en volste sproeiers
 • Veel functies zoals een automatisch openende deksel
 • Winnaar van 5 prestigieuze design awards
 • Techniek geproduceerd in Zuid Korea
 • Beste prijs/kwaliteit in dit segment
 • Verkrijgbaar in een Essential en een Comfort 1.1 versie

Waarom niet?

 • VitrA is nog niet een bekend merk in Nederland (maar heel groot in Turkije, Rusland, de UK, Duitsland en nummer 6 van de wereld)
 • Duurder dan een douchewc opzetbril
 • Past alleen op een inbouwreservoir, niet in een staande versie verkrijgbaar

nummer 3:BEKIJKEN

TOTO is het meest verkochte douchewc merk ter wereld en als je een reis door Japan hebt gemaakt, dan heb je zeker op een TOTO toilet gezeten. De TOTO Washlet RW is de laatste douchewc die dit Japanse toilet merk op de markt heeft gebracht en op deze Washlet RW zitten alle toeters en bellen die je maar kunt wensen.

Tevens zijn er diverse verbeteringen aangebracht die de douchewc ervaring nog prettiger maken. Ook is de TOTO RW verkrijgbaar als auto flush kit met reservoir en drukknop waardoor de wc automatisch doorspoelt.

De TOTO Washlet RW heeft een gunstige prijs/kwaliteitverhouding!

Nu €2999,-

Waarom wel?

 • TOTO is marktleider in Japanse toiletten
 • Comfortabele zit, prettige dunne Japanse spray
 • Uitstekende technologie en veel hygiëne functies
 • Gemaakt van een nieuw ontwikkeld siliconen
 • Heb je smetvrees, dan moet je ongetwijfeld deze douchetoilet hebben

Waarom niet?

 • Vanwege alle TOTO techniek is deze douchewc wat prijziger qua merk
 • De douchewc zit op het keramiek ipv verzonken (uitleg op productpagina)
 • Door de hygiëne functies reinigt de Washlet zichzelf vaker
  dan andere merken (geluid)
 • Japanse sproeier (dunner en scherper dan andere merken)

nummer 4:BEKIJKEN

Hardloper: De VitrA V-Care Essential douchewc heeft met de komst van versie 1.1 een aantal belangrijke verbeteringen meegekregen, die deze douchetoilet nog beter maakt. Deze nieuwe versie is qua design identiek aan zijn voorganger maar heeft onder de kap aanpassingen gehad in techniek en keramiek. Zo is de VitrA V-Care Essential 1.1 onder andere uitgebreid met een stille modus, een ontkalkingsfunctie en een speciaal kinderprogramma. De VitrA Essential is alles wat je nodig hebt, zonder toeters en bellen en heeft vanuit ons het label beste prijs/kwaliteit gekregen.

Van €2.099,- voor €1.999,-

Waarom wel?

 • Uitgerust met een van de beste en volste sproeiers
 • Aan boord alle basisfuncties die je nodig zal hebben
 • Winnaar van 5 prestigieuze design awards
 • Techniek geproduceerd in Zuid Korea
 • Beste prijs/kwaliteit in dit segment
 • Verkrijgbaar in een Essential en een Comfort 1.1 versie

Waarom niet?

 • VitrA is nog niet een bekend merk in Nederland (maar heel groot in Turkije, Rusland, de UK, Duitsland en nummer 6 van de wereld)
 • Duurder dan een douchewc opzetbril
 • Past alleen op een inbouwreservoir, niet in een staande versie verkrijgbaar

nummer 5:BEKIJKEN

Dit is de Brondell Swash 1400EU douchewc, de opvolger van de populaire Coway BA13 bidetbril. Net als de BA13, is de Swash 1400EU geproduceerd door Coway maar dan met een aantal belangrijke verbeteringen die fabrikant Brondell heeft ingebracht. Beter design, extra functies, meer comfort en in twee maten verkrijgbaar. Niet voor niets is deze Spalet een van de meest verkochte douchewc’s van zowel Azië maar ook Amerika.

Onze klanten waarderen de Swash douchewc met een dikke 9!

Nu €849,-

Waarom wel?

 • Brondell is in Azië en Amerika het meest verkocht
 • 2 metalen sproeiers, 3 jaar garantie
 • In twee maten verkrijgbaar – rond en ovaal
 • Water- en stroomaansluiting verbeterd weggewerkt
 • Geurzuivering via koolstoffilter + Elektrolyse

Waarom niet?

 • Ronde versie is ietsje meer gemaakt voor Aziatische billetjes
 • Föhn is minder warm dan de Maro DI600
 • Geen waterfilter bijgeleverd
 • Past minder goed bij Europees keramiek dat een D vorm heeft

nummer 6:BEKIJKEN

De Geberit AquaClean Mera Comfort is een van de meest luxe douchewc’s van dit moment. Hoogwaardige materialen, een prachtig design, een zéér goede sproeikracht en alle wensbare functies kenmerken deze douchetoilet. Naast de krachtige WhirlSpray waterstraal heeft deze douche wc een verwarmde bril, geurafzuiging, sluit en opent de deksel automatisch en heb je zelfs een 7-kleurig nachtlampje.

Ga je voor een van de beste douchewc’s, ga dan voor de Geberit Aquaclean Mera Comfort! Wil je iets minder betalen en kun je een aantal functies missen, dan is de goedkopere AquaClean Mera Classic een goed alternatief. Nu met een cash back van €200,-

Nu €4.099,-

Waarom wel?

 • Krachtige WhirSpay sproeitechniek en Tornado Flush
 • 3 jaar garantie (zie voorwaarden) en met firmware updates
 • Luxe design, met chrome of witte onderkap
 • Geïntegreerd systeem, alle leidingen weggewerkt
 • Met cash back actie op de installatie

Waarom niet?

 • Bril verwarmt pas op bij het plaatsnemen
 • Prijziger dan andere merken door aantal functies
 • Maakt iets meer geluid door zwaardere onderdelen
 • Minder eenvoudig alleen te installeren
 • Bril opent niet automatisch (deksel wel)

nummer 7:BEKIJKEN

Roca’s nieuwe In-Wash In-Tank vloerstaande douchetoilet (2022) is een innovatief ontworpen douchewc die de stortbak heeft verwijdert en het waterreservoir integreert in de toiletpot zelf. Door dit te doen, helpt het toilet bij het optimaliseren van de beschikbare ruimte en biedt het meer vrijheid tijdens de installatie. Deze nieuwe staande douche toilet vernieuwt het standaardontwerp, waardoor het een ruimtebesparende en elegante oplossing is voor kleine ruimtes.

En uiteraard is deze douchewc voorzien van een bidet wash, een lady douche, een föhn en massagemenu’s.

Nu €2.299,-

Waarom wel?

 • Roca is een van de grootste sanitairspecialisten
 • Vloerstaand, randloos en erg ondiep (slechts 58,5cm)
 • Bredere zitvorm voor de wat volumineuze bips
 • Krachtig doorspoelen van het toilet via de bediening

Waarom niet?

 • Iets minder comfortfuncties t.o.v. andere merken
 • Japanse stijl sproeier (dunner)
 • Mist een verwarmde bril, geurzuivering, user presets
 • Staand model minder strak dan een hangend model

nummer 8:BEKIJKEN

De VitrA V-care Prime 2021 komt nieuw binnen op nummer 8 vanwege de additionele functies waar de douchetoilet mee is uitgevoerd. De Prime is de opvolger van de Comfort 1.1 en heeft als extra eigenschappen een smartphone app, een handige ambient nachtlamp, voice control, een opgefrist design en een quick release functie die het mogelijk maakt de bril eenvoudiger los te maken voor reiniging. Voorzien van uitgebreide hygiëne functies!

En net zoals zijn voorganger zijn de water- en stroomaansluitingen volledig weggewerkt in het randloze wandcloset en is deze standaard voorzien van VitrAClean VitrAflush 2.0 en VitrAHygiene. Past op elk inbouwreservoir!

Nu €2.999,-

Waarom wel?

 • VitrA is een opkomend merk met een goed assortiment
 • Complete “All in One” set, geïntegreerde onzichtbare leidingen
 • Uitgerust met een van de beste sprays
 • Verbeterd t.o.v. de Comfort 1.1, beter design, 3 jaar garantie

Waarom niet?

 • Duurder dan de VitrA Comfort 1.1
 • Diepte is 62cm, minder geschikt voor kleine ruimtes
 • De verbeteringen zijn niet essentieel, wel fijn
 • De quick release functie is handig maar vergt meer schoonmaak

nummer 9:BEKIJKEN

Deze stroomloze douchewc is een ervaring op zich. Een zeer dun slank design, UF resin plastic, de goede waterdruk, 2 sproeiers en een kwalitatieve koperen aansluiting, maken de stroomloze FB10X series een populaire frisse keuze bij Frissebips. De douche-wc bril werkt op (koude) waterdruk en is de meest verkochte mechanische douchewc op de markt. Onder andere vanwege zijn pasvorm en esthetiek en simpele installatie (in 3 formaten te verkrijgen, past dus altijd).

Onze klanten waarderen de Maro FB10X series met een 8.7!

Nu €192,50,-

Waarom wel?

 • Aantrekkelijker geprijsd dan een elektrische douchewc
 • Geen stroom nodig, slechts een (koud) wateraansluiting
 • Italiaans slank design, met koperen aansluiting
 • In 3 formaten verkrijgbaar, dus past altijd!

Waarom niet?

 • In de winter zorgt deze voor een echte frisse bips
  Je stijgt wel in aanzien als je dit in de winter bij ons koopt:)
 • Comfort en reinigingskracht is minder in vergelijking
  met een elektrische douche wc en warm water
 • Geen waterfilter bijgeleverd

nummer 10:BEKIJKEN

Nieuw in de lijst: Duravit en ontwerper Philippe Starck presenteren een nieuwe douche-wc generatie. Een douchetoilet in een subliem design, beschikbaar in twee versies: SensoWash® Starck f Plus en SensoWash® Starck f Lite. De Japanse toilet is makkelijk te bedienen via de afstandsbediening of vrij instelbaar via de SensoWash® app. De vlakke zitting met een hoogte van slechts 40 mm maakt bij ons indruk en de witte afdekking die zich erachter bevindt, vormen samen een optische eenheid.

De Starck F is tevens uit te breiden met geurzuivering (plus) en automatisch doorspoelen (plus en lite) via het inbouwreservoir van Duravit. 

Nu €2.799,-

Waarom wel?

 • Een van de meest strakke designs op de markt
 • Smartphone app
 • Compacter dan andere merken (57.5cm diep)
 • DuroPlast verwarmde bril (uniek!!)
 • Te combineren met Durasystem voor meer functies

Waarom niet?

 • Vrij dunne en scherpe straal t.o.v. andere merken
 • Vrij hoog aan de prijs, voor design betaal je!
 • Iets meer spettervorming aan achterkant zitting
 • Als u alle functies wenst, dan moet je dit combineren
  met een prijzig Duravit reservoir pakket

Nog steeds geen keuze kunnen maken?

Bekijk onze keuzehulp voor het kopen van een douchewc.

keuzehulp

Ons hele assortiment bekijken?

Hier vind je een overzicht van ons uitgebreide assortiment aan douchewc’s.

douchewc kopen

Alle douchewc’s in het echt bekijken?

Maak een afspraak in de showroom te Amsterdam en bekijk ons assortiment.

bezoek showroom

Zit uw douchewc bril er niet bij?

Frissebips biedt bewust een goed gekozen assortiment douchewc’s aan, waarbij rekening is gehouden met de beste prijs/kwaliteitverhouding en onze jarenlange ervaring. Het kan voorkomen dat je merk er niet bijzit.  Informeer via onze contactpagina naar de mogelijkheden van een merk dat we niet aanbieden.

Bekijk ook de 7 meest gehoorde redenen om een onderdouche te kopen of ga direct naar onze douchewc winkel.