ONZE TOP 5

BESTE DOUCHEWC’S 2023!

Veel klanten die een douche-wc willen kopen vragen ons, wat is nou de beste douchewc van 2023? En welke douche wc past bij mijn situatie? Moet ik een luxe douchewc kopen of kan ik ook een goedkope douchetoilet aanschaffen? Is een opzetbril beter of een all in one met leidingen geïntegreerd in het closet? Op deze vragen biedt de Top 5 douchewc’s van Frissebips antwoord, die inmiddels de top 10 geworden is. En wilt u de top 5 in het echt komen bekijken? Dan bent u meer dan welkom in onze showroom op de Tweede Schinkelstraat 3 te Amsterdam waar u minstens 15 modellen vindt.

Frissebips.nl biedt een uitgebreid aanbod aan zowel stroomloze mechanische bidet toilet brillen als elektrische douchewc’s. Bent u op zoek naar de populairste Spalet modellen? Hieronder vindt u een actueel overzicht van onze vijf best verkochte douchewc’s. En deze top lijst douche wc’s is niet door ons samengesteld, dit zijn onze meest verkochte douche-wc’s in verkoopaantallen gekocht door onze klanten (uiteraard hebben wij er natuurlijk wel voor gezorgd dat we de beste bidets geselecteerd hebben en ze in Nederland te koop zijn :-). De aantallen worden maandelijks bijgewerkt, tenzij er geen spannende veranderingen zijn.

Bijgewerkt op 20 mei 2023 – de lente is begonnen…
Terwijl de lente de wereld verwarmt, koelt het aantal verkopen iets af vanwege alle gebeurtenissen in de wereld en de stijgende prijzen. Omdat Frissebips vrij groot inkoopt, hebben we voorlopig de prijzen nog steeds scherp staan. Qua veranderingen in de top 5 gebeurt er niet veel alhoewel de Geberit AquaClean douchewc’s iets meer in trek zijn (Sela) door de korting op de installatie van de douchewc. Maar dat heeft nog geen effect op de top 5. 

De VitrA V-care lijn alsmede de TOTO Washlet RW blijven in trek alsmede de opzetbril van Maro D’Italia, de DI600. 

______

Eerdere updates bestverkochte douchewc

Bijgewerkt op 21 oktober 2022 – winter is coming…
De winter staat voor de deur en logischerwijs zijn de verwarmde wc brillen meer in trek. Qua verkopen nog niet goed genoeg voor onze top 5, maar wel leuk deze verandering te zien. VitrA en Maro blijven de lijst aanvoeren, waarna TOTO en Geberit douchewc’s volgen. De Brondell bril zakt een plaatsje, terwijl de Geberit Mera Comfort een plekje stijgt. De Roca Inwash In Tank begint ook een hardloper te worden, mede omdat veel klanten hun staande wc gaan verbouwen en de in tank daar uitermate geschikt voor is. Welkom Winter!

______

Bijgewerkt op 13 augustus 2022 – de zomer is in volle gang
Er is niet veel veranderd in onze top best verkochte douche-wc’s. De VitrA V-care blijft de meest verkochte geïntegreerde douchetoilet en de Maro, onze opzetbril, blijft de best verkochte toiletbril met spoelfunctionaliteit. We zien een lichte stijging in Travel Bidets maar dat is uiteraard normaal gezien het vakantieseizoen. We zien wel dat in verhouding er meer wordt geïnvesteerd in duurzame A-merk douchewc’s omdat er vaak meer liefde in het product zit. De top 5 is gelijk gebleven.

______

 

Bijgewerkt op 24 juni 2022 – het is al weer bijna zomer
De afgelopen tijd merken we dat meer klanten hun woning aanpassen aan de behoefte van het ouder worden met als logisch gevolg een stijging in de verkoop van geïntegreerde douchewc’s zonder zichtbare aansluitingen. Dit vanwege dat er bij een verbouwing vaak wordt gekozen voor een afgewerkt model met meer functies en een krachtigere sproeier. De VitrA v-care lijn stijgt aanzienlijk in verkopen maar streeft nog niet onze best verkochte opzetbril, de Maro DI600 voorbij. 

______

Bijgewerkt op 28 april 2022 – veel verschuivingen in de top 5
De GROHE Sensia Arena zakt uit de top 10 omdat andere fabrikanten een aantrekkelijker en nieuwer product hebben met een betere (sproei) kwaliteit. De Sensia Arena is vervangen door de nieuwe VitrA V-Care Prime. De VitrA V-Care Essential 1.1 stijgt een aantal plaatsen, zo ook de TOTO Washlet RW. De Brondell Swash opzetbril daalt een aantal plekken omdat meer mensen investeren in verbouwingen en kiezen voor een geïntegreerde unit. De Maro DI600 opzetbril blijft nog op positie 1 staan.

______

Bijgewerkt op 9 september 2021 – nu een volledige top 10 met voor en nadelen
Mede vanwege de kortingen op de VitrA V-Care / Geberit Aquaclean en het feit dat het winter is waardoor de stroomloze douchewc minder in trek is, is onze top 5 weer wat veranderd. GROHE zakt in de lijst (misschien wel omdat er geen verwarmde bril op zit) en de VitrA V-Care Essential 1.1 stijgt een aantal plaatsen. De douche wc van Duravit, de Sensowash Starck F Plus maakt zijn intrede in de top 10.

______

Bijgewerkt op 11 november 2020
Geen gekke veranderingen in onze meest verkochte douchewc lijst. Elke fabrikant heeft momenteel kortingen, dus we verwachten niet veel veranderingen in dit overzicht van bestverkochte douche wc’s. 

______

Bijgewerkt op 13 juni 2020
Opnieuw gooit de TOTO Washlet RW hoge ogen qua verkopen waardoor hij de top 5 binnen treedt op positie 4, waarmee hij de GROHE Sensia Arena uit de top 5 duwt. Nieuwsgierig naar de kwaliteiten van deze TOTO, bezoek dan de Frissebips showroom te Amsterdam.

______

Bijgewerkt op 29 april 2020
De veelbelovende TOTO Washlet RW stond begin april nog op 10 maar is een snelle stijger in ons assortiment geworden.
Deze Japanse toilet staat nu op nummer 6 in de hitlijsten. Te zien in onze showroom!

______

Bijgewerkt op 02 april 2020
Er is een nieuwe binnenkomer op nummer 10 verschenen, de veelbelovende TOTO Washlet RW.
Als u in Japan bent geweest, dan weet u dat TOTO ‘het’ merk is voor een douchewc. Te zien in onze showroom!

NUMMER 1

01. Maro D’Italia DI600

Maro_Ditalia_DI600_douchewc_V21

Maro D’ Italia introduceerde haar douchewc in 2014 op de Nederlandse markt. Inmiddels zijn er vele verbeteringen doorgevoerd en is er al een V3 versie bij Frissebips. De Maro bidet is ons meest luxueuze maar betaalbare douchewc met tevens de meeste wellnessfuncties aan boord. Al 5 jaren op rij als beste verkocht en nu met een nieuwe afstandsbediening. De Maro DI600 is ook een goed alternatief voor een Geberit Aquaclean. Gewaardeerd met een 9,3!

Waarom wel

 • Uitgerust met een goede sproeier
 • Gemaakt van Duro Plast (stevig en duurzaam)
 • Italiaans design inclusief waterfilter
 • Geproduceerd voor Europese billetjes
 • Betere Föhn dan andere merken
 • Met vernieuwde afstandsbediening (2021/2022)

Waarom niet

 • Opzetbril is iets minder in design
 • Past niet op ca 5-8% van de toiletpotten
 • Zichtbare water- en stroomleidingen
 • Deksel en zitting openen niet automatisch
 • Geen geurzuivering aan boord
NUMMER 2

02. Vitra V-Care Comfort 1.1

vitra vcare douche wc

Hardloper: de VitrA V-Care Comfort 1.1 – GEN2. Luxe “All In One” douchewc’s met verborgen aansluitingen worden steeds goedkoper. Waar men vroeger nog ruim €5.000,- moest neertellen voor een Geberit “All in One”, zijn er nu merken op de markt die de kwaliteit van Geberit evenaren en ook een prachtig design aanbieden. De VitrA V-Care is zo’n douchetoilet die een echte hardloper is; niet alleen qua esthetiek maar ook qua functies, beste spray, kwaliteit en prijs. Voorzien van alle gemakken die een Geberit AquaClean Mera ook heeft maar dan goedkoper en in onze optiek ook makkelijker te installeren. De Vitra V-Care douchewc is winnaar van maar liefst 5 prestigieuze design awards!

Waarom wel

 • Winnaar van 5 prestigieuze design awards
 • Veel functies zoals een automatisch openende bril
 • Techniek geproduceerd in Zuid Korea
 • Uitgerust met een van de beste en volle sproeiers
 • Beste prijs/kwaliteit in dit segment
 • Verkrijgbaar in een Essential en een Comfort 1.1 versie
 • Eenvoudigere installatie t.o.v. andere merken

Waarom niet

 • VitrA is nog niet een bekend merk in Nederland (maar heel groot in Turkije, Rusland, de UK en nummer 6 van de wereld)
 • Duurder dan een douchewc opzetbril
 • Past alleen op een inbouwreservoir, niet in een staande versie verkrijgbaar
NUMMER 3

03. TOTO Washlet RW

TOTO_Washlet_TCF801CG_Frissebips

TOTO is het meestverkochte douchewc merk ter wereld en als u een reis door Japan heeft gemaakt, bent u een washlet van TOTO zeker tegengekomen. De TOTO Washlet RW is de laatste douchewc die dit Japanse toilet merk op de markt heeft gebracht en op deze Washlet RW zitten alle toeters en bellen die je maar kunt wensen. De TOTO Washlet RW heeft een gunstige prijs/kwaliteitverhouding!

Waarom wel

 • Uitstekende technologie met alle luxe functies
 • TOTO is marktleider in Japanse toiletten
 • Comfortabele zit, prettige dunne sproeier
 • De meeste hygiëne functies aan boord
 • Gemaakt van een nieuw ontwikkeld siliconen
 • Beste keramiek (vinden wij tenminste) van de markt

Waarom niet

 • TOTO is wat prijziger qua merk
 • De douchewc zit bovenop het keramiek
  ipv verzonken (uitleg op productpagina)
 • Door de hygiëne functies reinigt de Washlet
  zichzelf vaker dan andere merken (geluid)
 • Japanse sproeier (dunner en scherper dan andere merken)
NUMMER 4

04. Vitra V-Care Essential 1.1

vitra-v-care-essential-bidet-toilet--vi-5674b403-6103_Frissebips

Hardloper: De VitrA V-Care Essential douchewc heeft met de komst van versie 1.1 een aantal belangrijke verbeteringen meegekregen, die deze douchetoilet nog beter maakt. Deze nieuwe versie is qua design identiek aan zijn voorganger maar heeft onder de kap aanpassingen gehad in techniek en keramiek. Zo is de VitrA V-Care Essential 1.1 onder andere uitgebreid met een stille modus, een ontkalkingsfunctie en een speciaal kinderprogramma. De VitrA Essential is alles wat je nodig hebt, zonder toeters en bellen.

Waarom wel

 • Winnaar van 5 prestigieuze design awards
 • Alle basisfuncties aan boord
 • Uitgerust met een van de beste volle sproeiers
 • Beste prijs/kwaliteit in dit segment
 • Verkrijgbaar in een Essential en een Comfort versie
 • Eenvoudige installatie t.o.v. andere merken

Waarom niet

 • VitrA is nog niet een bekend merk in Nederland (maar heel groot in Turkije, Rusland, UK en nummer 6 van de wereld)
 • Duurder dan een douchewc opzetbril
 • De Essential heeft niet alle functies ivm de Comfort
 • Past alleen op een inbouwreservoir, niet in een staande versie verkrijgbaar
NUMMER 5

05. Geberit AquaClean Mera Comfort

Geberit AquaClean Mera bidet wit 146210111

De Geberit AquaClean Mera Comfort is van plaats 6naar 5 onze top 5 binnen gekropen en dat niet voor niets. Hoogwaardige materialen, een prachtig design, een zéér goede sproeikracht en alle wensbare functies kenmerken deze douchetoilet. Naast de krachtige WhirlSpray waterstraal heeft deze douche wc een verwarmde bril, geurafzuiging, sluit en opent de bril automatisch en heb je zelfs een 7-kleurig nachtlampje. Ga je voor een van de beste douchewc’s, ga dan voor de Geberit Aquaclean Mera Comfort!

Waarom wel

 • Krachtige WhirSpay sproeitechniek en Tornado Flush
 • Luxe design, met chrome of witte onderkap
 • Geintegreerd systeem, alle leidingen weggewerkt
 • Subtiel design van zitting en afstandsbediening
 • Met cash back actie op de installatie

Waarom niet

 • Bril verwarmt pas op bij het plaatsnemen
 • Maakt iets meer geluid door zwaardere onderdelen
 • Minder eenvoudig alleen te installeren
 • Afstandsbediening ingewikkelder dan andere modellen
 • Bril opent niet automatisch (deksel wel)
NUMMER 6

Er is een verbeterde versie op de markt gekomen van onze oude nummer 3, de Coway BA13, namelijk de Brondell Swash 1400EU douchewc. Kies deze voor een verbeterde prijs/kwaliteitverhouding.

06. Brondell Swash 1400EU

Brondell_Swash_1400_EU_douchewc_frissebips

Dit is de Brondell Swash 1400EU douchewc, de opvolger van de populaire Coway BA13 bidetbril. Net als de BA13, is de Swash 1400EU geproduceerd door Coway maar dan met een aantal belangrijke verbeteringen. Beter design, extra functies en meer comfort. Niet voor niets is deze Spalet een van de meest verkochte douchewc’s van zowel Azië maar ook Amerika. Onze klanten waarderen de Swash douchewc met een dikke 9!

Waarom wel

 • Brondell is in Azië en Amerika het meestverkocht
 • 2 metalen sproeiers, 3 jaar garantie
 • Extra hygiëne features (Elektrolyse)
 • Subtiel design van zitting en afstandsbediening
 • Water- en stroomaansluiting beter weggewerkt
 • Koolstofgeurzuivering
 • In twee maten verkrijgbaar – rond en ovaal

Waarom niet

 • Ronde versie is ietsje meer gemaakt voor Aziatische billetjes
 • Föhn is minder warm dan de Maro DI600
 • Geen waterfilter bijgeleverd
 • Past minder goed bij Europees keramiek dat een D vorm heeft
NUMMER 7

07. Roca Inwash staande douchewc

roca-in-wash-spoeltoilet_frisse-bips

De Roca In-Wash Inspira staande toilet met onderdouche en föhn is ontwikkeld voor mensen die niet een hele verbouwing willen aangaan door een hangtoilet te laten installeren. Roca heeft zich met de In-Wash staande douche wc geconcentreerd op een prettige reiniging gecombineerd met een stijlvol design van het keramiek en dat is in onze optiek zeker gelukt.  Vanaf mei 2020 is het model vernieuwd en is de toilet ook randloos uitgevoerd (type 80306L001). Tevens heeft de Roca douche wc een silent mode gekregen. 

 

Waarom wel

 • Roca is een van de grootste sanitairsprecialisten
 • Slank design van keramiek en douchewc
 • Perfect geschikt voor staande toilet omgevingen
 • Met afstandsbediening en zijbediening
 • Keuze uit twee sproeikoppen, dun of breed
 • Bredere zitvorm voor de wat volumineuze bips

Waarom niet

 • Iets minder comfortfuncties tov andere merken
 • Mist een verwarmde bril, geurzuivering, user presets
 • Japanse stijl sproeier (dun)
 • Installatie duurt iets langer
NUMMER 8

08. Duravit Sensowash Starck f Plus 

Duravit-sensowash-starck-f-plus--lite-douchewc-frissebips

Nieuw in de lijst: Duravit en ontwerper Philippe Starck presenteren een nieuwe douche-wc generatie. Een douchetoilet in een subliem design, beschikbaar in twee versies: SensoWash® Starck f Plus en SensoWash® Starck f Lite. De Japanse toilet is makkelijk te bedienen via de afstandsbediening of vrij instelbaar via de SensoWash® app. De vlakke zitting met een hoogte van slechts 40 mm maakt bij ons indruk en de witte afdekking die zich erachter bevindt, vormen samen een optische eenheid. Nu met een cash back van €100,-!

Waarom wel

 • Een van de meest strakke designs op de markt
 • Compacter dan andere merken (57.5cm diep)
 • Complete “All in One” set, onzichtbare leidingen
 • Met smartphone app
 • DuroPlast verwarmde bril (uniek!!)
 • Te combineren met Durasystem

Waarom niet

 • Vrij dunne en straal tov andere merken
 • Vrij hoog aan de prijs, voor design betaalt u!
 • Iets meer spettervorming aan achterkant zitting
 • Als u alle functies wenst, dan moet u dit combineren
  met een duurder Duravit reservoir pakket
NUMMER 9

09. Maro D’Italia FB104/FB108 

Maro_FB108_Frissebips

Een zeer dun slank design, UF resin plastic, de goede waterdruk, 2 sproeiers en een kwalitatieve koperen aansluiting, maken de stroomloze FB10X series een populaire frisse keuze bij Frissebips. De douche-wc bril werkt op (koude) waterdruk en is de meest verkochte mechanische douchewc op de markt. Onder andere vanwege zijn pasvorm en esthetiek en simpele installatie (in 3 formaten te verkrijgen, past dus altijd). Onze klanten waarderen de Maro FB10X series met een 8.7!

Waarom wel

 • Aantrekkelijker geprijsd dan een elektrische douchewc
 • Geen stroom nodig, slechts een (koud) wateraansluiting
 • Italiaans slank design, met koperen aansluiting
 • Subtiel design van zitting. Met ladydouche en bidetwash
 • In 3 formaten verkrijgbaar, dus past altijd!

Waarom niet

 • In de winter zorgt deze voor een echte frisse bips
  U stijgt wel in aanzien als u dit in de winter bij ons koopt:)
 • Comfort en reinigingskracht is minder in vergelijking
  met een elektrische douche wc en warm water
 • Geen waterfilter bijgeleverd
NUMMER 10

10. VitrA V-care Prime 2021 

VitrA_V-care_prime_frisse-bips_7231B403-6216

De VitrA V-care Prime 2021 komt nieuw binnen op nummer 10 vanwege de additionele functies waar de douchetoilet mee is uitgevoerd. De Prime is de opvolger van de Comfort 1.1 en heeft als extra eigenschappen een smartphone app, een handige ambient nachtlamp, een opgefrist design en een quick release functie die het mogelijk maakt de bril los te halen voor reiniging. Voorzien van uitgebreide hygiëne functies!

Waarom wel

 • VitrA is een opkomend merk met een goed assortiment
 • Complete “All in One” set, onzichtbare leidingen
 • Verbeterd tov de Comfort 1.1, beter design
 • Uitgerust met een van de beste sprays
 • 3 jaar garantie, goede ondersteuning

Waarom niet

 • Het vierkante design spreekt niet iedereen aan
 • Diepte is 62cm, minder geschikt voor kleine ruimtes
 • De verbeteringen zijn niet essentieel, wel fijn
 • De quick release functie is handig maar vergt meer
  schoonmaak

Nog steeds geen keuze kunnen maken? >>>

Bekijk onze keuzehulp voor het kopen van een douchewc.

Douchewc kopen >>>

Hier vindt u een overzicht van douchewc’s.

Zit uw douchewc bril er niet bij?

Frissebips biedt bewust een beperkt assortiment douchewc’s aan, waarbij rekening is gehouden met de beste prijs/kwaliteitverhouding en onze jarenlange ervaring. Het kan voorkomen dat uw merk er niet bijzit. Op uw verzoek en mede dankzij onze goede contacten in de industrie, is het voor ons mogelijk (op aanvraag) de douchew-wc’s van de merken Geberit Aquaclean, Duravit Starck ,Blooming bidet, E-loo, Bio Bidet, TOTO, Brondell Swash, AXENT.ONE en Coco Bidet/Daelim (Spatoilet) in te kopen voor u. Informeer via onze contactpagina naar de mogelijkheden. Uiteraard installeren we de douchewc’s van deze merken ook voor u.

Bekijk ook  de 7 meest gehoorde redenen om een onderdouche te kopen of ga direct naar onze douchewc winkel.