In Azië en vooral Japan en Zuid Korea hebben douche wc’s het toiletpapier vrijwel volledig verdrongen, maar in Nederland begint momenteel de opmars van betaalbare en luxe douchewc’s. Maar wat is een bidet toilet?

Een douche wc is een combinatie van een toilet en een bidet en zorgen voor een comfortabele reiniging. Verwerkt onder de wc-bril zit een douche-arm die, zodra nodig, naar buiten schuift en sproeit. Een elektromotor duwt een slede met de douche-arm over een geleider naar buiten. Tijdens het naar buiten- en naar binnen schuiven wordt de arm met water gespoeld.

De eenvoudigste douche wc’s combineren toilet en bidet, de luxere hebben meer functies zoals een ladydouche, maar er zijn meer voordelen voor het kopen van een spatoilet. Maar waarom zou u een wc met douche kopen?

bekijk ons assortiment
Iedereen een frissebips

Hygiënische grondige reiniging

Coway-BA13-douchewcAfhankelijk van het douchewc model kunt u van nog meer hygiëne en comfort genieten met de beschikbare extra verwenfuncties. Zo is er onder meer de oscillerende douche (waarbij de douchearm heen en weer beweegt), de pulserende massagedouche en de zachte ladydouche. De intensiteit van de douchestraal en verschillende andere functies van het bidet toilet kunnen naar persoonlijke voorkeur individueel worden ingesteld. De meeste douchewc’s worden geleverd met een afstandsbediening of kunnen via de zijkant van de bril bediend worden.

Besparing door het kopen van een douchewc

besparing-toiletpapierBehalve de hygiëne voor de genitalia en niet te vergeten de handen, is het gebruik van een douchewc zéér besparend op toiletpapier en op de zéér vervuilende natte toiletdoekjes. In toiletpapier en natte doekjes zitten verontreinigende stoffen die niet goed zijn voor het milieu omdat ze lastig zijn af te breken. Het gebruik van toiletpapier en natte doekjes zorgt voor extra kosten bij het zuiveren van ons leidingwater. Tevens voorkomt het gebruik van een douchewc verstoppingen van het sanitair. Een gezin van 4 personen bespaart per jaar gemiddeld € 218 aan kosten voor toiletpapier en natte doekjes, aldus cijfers van Geberit en TOTO. Het kopen van een douchetoilet levert dus een flinke besparing op.

Zachte reiniging met water & lucht

Coway-zachte-douchewc-240x190De aangename en zachte, weldadige douchestraal van de douchewc zorgt voor pure comfortabele hygiëne. Een simpele druk op de knop en de zachte, weldadige douchestraal reinigt uw billen terwijl u op het bidet toilet zit. De intensiteit van de douchestraal kan gemakkelijk worden aangepast met het bedieningspaneel aan de zijkant of via de afstandsbediening (afhankelijk van het spatoilet model). Tevens kunt u de temperatuur van het water via drie keuzestanden naar uw eigen voorkeur instellen. Een heerlijk gevoel!

Douchewc_hygiene--e1433501968835Wellness beleving van de douchewc

Een douchewc reinigt uw onderlichaam met een lichaamswarme, zachte en weldadige douchestraal. De intensiteit kan persoonlijk worden ingesteld naar uw voorkeur. De pulserende douche zorgt voor een bijzonder grondige en weldadige reiniging en op de meeste douchewc’s zit ook een massagefunctie. Bij alle spatoilet modellen wordt de douchekop voor en na het gebruik met schoon water gereinigd. De kwalitatieve douchewc’s maken een uiterst eenvoudige en comfortabele reiniging mogelijk. Een moderne douche wc die de functies van een wc en een bidet combineert.

7 redenen om een onderdouche te kopen

Nog niet overtuigd waarom een douchewc te kopen, bekijk dan de 7 meest gehoorde redenen om een onderdouche te kopen.