7 redenen om een douchewc te kopen

Anneblogt Het woord douchewc frissebips

7 redenen om een douchewc te kopen

Coway douchewc

Er zijn uiteenlopende redenen om een douchewc te kopen. Frissebips deelt graag haar lijst met de 7 meest gehoorde redenen waarom mensen overgaan op deze nieuwe standaard in comfort en hygiëne.

1. Hygiënischer dan papier

Vandaag de dag groeit onze belangstelling voor hygiëne en persoonlijke verzorging. En steeds meer mensen willen dat schone en frisse gevoel krijgen na gebruik van het toilet. In vele culturen is het reinigen met water na een toiletbezoek net zo gewoon als het wassen van handen, maar in Nederland lopen we hier ver in achter. En als u er langer over nadenkt, dan is het toch eigenlijk gek dat we onszelf na een toiletbeurt reinigen met schurend toiletpapier of chemische natte doekjes – die ook nog eens een handbeweging vereisen? Bij alle moderne spatoilet modellen is de reiniging grondig en wordt de douchekop voor en na het gebruik met schoon water gereinigd voor optimale hygiëne. Een douchewc is de ultieme lichaamsverzorging.

2. Comfort

Een douchewc maakt onder andere gebruik van de natuurlijke goedheid van warm water en lucht om uw tedere huid te verfrissen en te revitaliseren. Hierdoor geniet u van een volledige reiniging, zonder de ruwheid van papier of chemische producten. Zo krijgt u, in het comfort van uw eigen badkamer, de mogelijkheid om uzelf en uw tedere huid elke dag opnieuw met zorg te behandelen. En wat we vaak van onze klanten terug krijgen is dat ze veel eerder hadden moeten overstappen!

3. Een gevoel van luxe en wellness

Een douchewc reinigt uw onderlichaam met een lichaamswarme, zachte douchestraal. De intensiteit kan persoonlijk worden ingesteld, net als de temperatuur. De pulserende douche zorgt voor een stimulerende werking terwijl de oscillerende douchefunctie een bijzonder grondige en weldadige reiniging brengt. Met een elektrische douchetoilet zit u nooit meer op een koude bril, iets dat in de winter ‘s nachts nog wel eens voor een frisse verrassing zorgt. En met functies zoals geurafzuiging, warme lucht föhn, nachtverlichting en een trendy afstandsbediening biedt een douche-wc het fijnste comfort: persoonlijke luxe.

4. Helpt bij gezondheidsproblemen of een beperking

Het kopen van een douchewc heeft veel baat bij mensen met gezondheidsproblemen of een beperking. De reiniging met warm water is zachter dan met toiletpapier, dus ideaal voor de gevoelige intieme zone. Voor mensen die last hebben van hemorroïden (aambeien), colitis ulcerosa, anale fissuren, een jeukende anus of mycosen biedt een douchetoilet een belangrijke verlichting. Onmisbaar is een douche-wc voor mensen met een beperking of een chronische ziekte zoals de ziekte van Crohn.

5. Milieuvriendelijker

Gemiddeld gebruiken we in Nederland per persoon 56 velletjes toiletpapier per dag. Ruim 39 procent gebruikt tevens ook nog meerdere natte doekjes per beurt. U zult begrijpen dat dit veel bomen kost, zelfs al is het toiletpapier gerecycled. Het is tevens zo dat voor het fabriceren en recyclen van toiletpapier er veel water en stroom nodig is. En dan moet het nog verpakt en vervoerd worden. In toiletpapier en natte doekjes zitten verontreinigende stoffen die niet goed zijn voor het milieu omdat ze lastig zijn af te breken. Het gebruik van toiletpapier en natte doekjes zorgt voor ook voor extra kosten bij het zuiveren van ons leidingwater.

Uiteraard verbruikt een douchewc ook water, maar dat is miniem omdat het water en lucht combineert met reinigen en een reinigingsbeurt circa 30 seconden duurt. Ook elektriciteit gebruikt de bidet, echter is dit vergelijkbaar met een stofzuiger, die een korte tijd stroom vraagt. In ruststand is het verbruik van een douchewc erg laag en derhalve zal u geen grote verandering in uw elektriciteitsrekening zien.

6. Besparing op toiletpapier

Doordat u met het kopen van een douchewc veel minder toiletpapier verbruikt, levert dit een flinke besparing op. En indien u ook nog natte doekjes verbruikt dan is de besparing van een douche-wc zelfs nog meer. Een gezin van 4 personen bespaart per jaar gemiddeld € 218 aan kosten voor toiletpapier en natte doekjes, aldus cijfers van Geberit AquClean en TOTO Washlets, de twee marktleiders op het gebied van deze innovatieve toilet. Het kopen van een douchetoilet levert dus een flinke besparing op.

[dt_quote type=”blockquote” font_size=”big” animation=”none” background=”plain”]Een gemiddeld gezin van 4 personen bespaart wel 218  euro per jaar na het kopen van een douche-wc.[/dt_quote]

7. Verminderd toiletverstoppingen

Iedereen kent het wel, dat vreselijke moment wanneer de wc niet doorspoelt. En zeker voor de dames die proppend reinigen, is dit een risico. En als de leiding echt goed verstopt is, kan het ontstoppen flink in de papieren lopen. Een douchetoilet biedt uitkomst. U gebruikt minder tot geen toiletpapier, dus verstoppingen zijn iets van het verleden.

Overtuig uzelf van de voordelen van een douchewc en probeer een van onze douchewc’s uit in een showroom of koop de douchetoilet die u graag wilt hebben. Er is altijd een geschikte spatoilet in ons assortiment die bij uw toilet of woonsituatie past, of het nu een elektrische bidetdouche is of een stroomloze. En heeft u hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste douche-wc, neem dan gerust contact op met een bidetspecialist of laat u terugbellen via het bel mij terug formulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *