Wat kost de installatie van een douchewc?

Als u overweegt om een douchewc te kopen, dan is het natuurlijk fijn als u weet wat de kosten zijn voor de installatie ervan. Een douchewc kan eenvoudig worden geïnstalleerd in uw badkamer of toilet, of dit nu een nieuw- of verbouwproject is of dat u de douche wc op een bestaande toilet geplaatst wilt hebben. Uiteraard is er verschil in installatiekosten als u een staande toilet heeft met zichtbare leidingen of dat u een wandcloset heeft met verborgen leidingen. En omdat er veel verschillende douche-wc’s op de markt zijn, zowel stroomloze als elektrische varianten, is het niet altijd snel te bepalen van de kosten zijn van het plaatsen van de douchetoilet.

offerte aanvragen
Frissebips loodgieter

Waar is deze prijs van afhankelijk?

Keuze 1: Type douchewc

Wanneer u uw huidige toiletbril laat vervangen door een douche wc, dan heeft u verschillende keuzes. Zo zijn er onder andere mechanische douchewc’s en elektrische douchewc’s die gemiddeld een prijsverschil hebben van €500,-. Bij een mechanische douche-wc heeft u slechts water nodig en geen stroom en dat scheelt uiteraard in de kosten van de installatie. Wel moet u dan rekening houden met een koude waterstraal en geen föhn of verwarmde bril. Bij een elektrische douchetoilet is er stroom nodig om te zorgen dat het water wordt verwarmd die de billen sproeit en dit zal aanzienlijke voordelen hebben in het comfort.

Indien u graag een elektrische douchewc wilt kopen zonder zichtbare leidingen (met wandcloset), dan vergt de installatie ook meer tijd omdat de wandcloset dan wordt vervangen door de complete set en de waterleiding en stroom precies moeten uitkomen achter het inbouwreservoir. Deze modellen zijn vaak voorzien van extra functies zoals het automatisch openen en sluiten van de bril maar hebben uiteraard een minder goedkope prijs ten opzichte van een opzetbril.

Keuze 2: Staande wc of hangtoilet

Een nieuwe douche wc laten installeren betekent in de meeste gevallen dat de huidige infrastructuur in de badkamer/toilet moet worden aangepast. Zo dient er onder andere een stroomvoorziening gemaakt te worden en zal er een T-koppeling worden geplaatst tussen de aanvoer van het water en het reservoir om het water aan te sluiten op de bidetdouche. In bijna alle gevallen doen we dit zonder hak- of breekwerk.

Indien u als klant een staande toilet heeft met zichtbare leidingen, dan is de installatie in vele gevallen ook goedkoper omdat dit tijd scheelt. Dit merkt u ook in de totaalprijs. Op het moment dat het mogelijk is om de bestaande aansluitingen te hergebruiken scheelt u dit tot wel € 50,- aan extra arbeidskosten.

Maar wat kost nou de installatie van een douche-wc?

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat het u gaat kosten om een nieuwe douchewc te laten installeren? (Prijspeil 2022)

Gemiddeld bent u voor de installatie van een stroomloze douchewc opzetbril een bedrag kwijt tussen de €130,- tot €190,- kwijt afhankelijk van de installatie ter plaatse.

Voor de installatie van een elektrische douchewc opzetbril bent u gemiddeld €300,- tot €450,- kwijt voor aanleg van stroom, water en de bril zelf.

De investering voor een geïntegreerde douchewc set met wandcloset bedragen gemiddeld €325,- tot €475,-, mede afhankelijk van de locatie van stroom en water.

Vraag dan nu geheel vrijblijvend een gratis offerte aan bij de douche-wc specialisten van Frissebips.

En omdat er zoveel verschillende scenario’s zijn, berekenen we altijd per klant precies wat de kosten zouden zijn van de installatie. We kijken dan naar de huidige infrastructuur en de voorkeuren van de douchewc in kwestie en maken dan de vrijblijvende offerte. Na aanvraag ontvangt u binnen 12 tot 24 uur een offerte met onze scherpste prijs.

U kunt ook een aanvraag doen via WhatsApp op 06-55132763 zodat u ons meteen kunt voorzien van foto’s van het toilet. Het kan zijn dat de prijs voor de installatie van een douchewc nog goedkoper is. Vraag nu de offerte aan!

Zie ook de Frissebips erkende installatieservice.