Installatie douchewc op staande toilet

Je bent klaar voor de installatie van je douchewc opzetbril op een staande toilet. Het is handig van te voren te meten of de opzetbril past op je closetpot. Bij losse toiletpotten kan het bijna altijd, zolang het plastic reservoir van de wc af staat. In geval van een duoblok met keramieken reservoir op de toiletpot dient deze nagemeten te worden.

Uiteraard is elke badkamer of toilet anders maar hier vind je een algemeen stappenplan voor de installatie van een spoel-föhn wc op een staande toilet.

bel voor een beetje hulp

Stappenplan:

Hoe installeer ik een douchewc op een staande toilet.

Dit is een algemeen stappenplan. Lees altijd eerst compleet de handleiding door van je douchewc voordat je dit stappenplan volgt.

Expert tip: goed gereedschap is het halve werk…

Sluit het stopkraantje af bij het waterreservoir of het kraantje onder het toilet in geval van een duoblok. Spoel daarna het toilet door.

Heb je geen kraantje bij het toilet? Sluit dan de (hoofd-)waterleiding af en spoel het toilet door.

Als je een plastic reservoir hebt, kun je het stopkraantje losdraaien en het T-stuk tussen de kraan en het reservoir plaatsen. Meestal is het T-stuk dat nodig is 3/8 bij 3/8 bij 1/2 duims (inch). Soms kan het zijn dat het 1/ x 1/2 x 1/2 duims is.

Zit het stopkraantje ergens anders of heb je alleen een watertoevoer zonder kraan, dan zal je de waterleiding moeten doorzagen en een knelkoppeling moeten plaatsen.

Zaag of snijd de waterleiding in tweeën op de plek waar de knelkoppeling moet komen. Zaag of snijd dan nogmaals ca 1,8 cm van een van de kanten af zodat de T-koppeling ertussen past. Schuur de bramen van de pijpen eraf en plaats het T-stuk tussen de pijpen. Afhankelijk van uw leidingmaat heb je een 3/8 of een 1/2 duims knelkoppelstuk nodig. Standaard leveren wij een wartel t stuk en geen knelkoppeling. Je kunt bij je bestelling aangeven welke soort je nodig hebt. Draai alles behoedzaam vast om lekkage te voorkomen.

stap 3: plaats de opzetbril op je wc

Eenvoudige installatie verwarmde brilVerwijder de oude toiletbril en reinig de wc indien nodig. Plaats erna de onderplaat waar de douchewc overheen wordt geschoven, plaats de topfix bouten in de gaten van het keramiek en leg de metalen plaatjes in de onderplaat maak dit handvast met de bijgeleverde bouten (M6).

Sommige opzetbrillen hebben een mal om de bril goed uit te lijnen op de toilet. Indien de mal niet aanwezig is, plaats de douchewc over de onderplaat en stel deze af op de rand van de toilet en verwijder de onderdouche weer.

Draai nu de bouten stevig vast zodat de onderplaat goed bevestigd zit. Schuif daarna de douchewc weer op het toilet.

stap 4: Douchewc aansluiten op water

Voordat je de bijgeleverde 1/2 duims bidetslang van de douchewc aan het T-stuk verbindt, dien je het water open te zetten en de leidingen schoon te spoelen en ze te controleren op eventuele lekkages. Daarna weer het water sluiten om deze aan te sluiten op de bril.

Indien alles in orde is, sluit je de slang van de bidet naar het T-stuk aan en open je de stopkraan of de waterleiding. Het water zal nu de douchewc instromen en in het geval van een stroomloze onderdouche zal de bidetdouche op waterdruk komen te staan en klaar zijn voor gebruik.

Installatie douchewc op staande toilet t kopeling
Stap 5: douchewc aansluiten op stroom

staand-toilet-voorbeeld-verbeterd-douchewcSluit nu de douchewc aan op het elektriciteitsnet. Let op, je dient de bidetdouche aan te sluiten op een geaard stroompunt van 220V / 50HZ/60HZ. Dit mag een inbouwdoos zijn met een stopcontact of een opbouwstopcontact.

Het makkelijkst is de stroom te betrekken via een aangrenzende ruimte, aan de zijkant of achter de wc. Het is niet aan te raden de douchewc aan te sluiten op een verlengsnoer. Dit in verband met de veiligheid. Liever via een handige plakplint of goot.

Gefeliciteerd! Je heeft nu een Frissebips douchewc aangesloten in huis. Welkom bij Club Frissebips!

stap 6: toch nog een beetje hulp nodig?

Mocht je ondanks de bovenstaande uitleg over het kopen van de juiste douchewc toch nog graag contact met Frissebips hebben – aarzel niet ons telefonisch, via de chat of via email te raadplegen. Liever teruggebeld worden op een tijdstip dat jer uitkomt, vul dan een Bel mij terug verzoek in.

Weten hoe uw toilet na een installatie van een douche-wc eruit ziet? Deze klanten gingen je voor: Installaties bij klanten.

Abracadabra?

Hulp nodig of heb je een prangende vraag over het kopen van een douchewc, de installatie van een spatoilet of het onderhoud van je bidet toilet? Neem gerust contact op via 06-55132763 of laat een bericht achter via contact of via WhatsApp. Wij helpen je graag aan een Frissebips