Nieuwbouwwoning en een douchewc installatie

Nieuwbouwwoning-douchewc-installatieEen nieuwe stap in jullie leven gaat beginnen; jullie hebben een nieuwbouwwoning gekocht. En daar komt best veel bij kijken. Van keukens tot sanitair!

En gezien de opkomende trend van een douchewc, wordt steeds vaker de vraag gesteld hoe het gaat met de installatie van een douchewc in een nieuwbouwwoning.

Welke voorbereidingen voor stroom en water moeten er worden getroffen en wanneer moet wat besloten worden? Dit artikel vertelt jullie er alles over.

De voorbereidingen bij een nieuwbouwwoning

Al vroeg na het tekenen van het koopcontract, dienen jullie snel beslissingen te nemen over bepaalde zaken. Waar komen de aansluitingen van de keuken, hoeveel stopcontacten nemen we erbij en welk sanitair willen we hebben. Het is daarin belangrijk de juiste voorbereidingen te treffen. Voorbereidingen voor de installatie van een douchewc zoals stroom en water en de mogelijkheden vanuit de bouwer of de aannemer. En vanuit onze adviesrol zijn er in onze optiek 3 scenario’s.

Scenario’s installatie douchewc in een nieuwbouwwoning

Er zijn voor de installatie van een douchewc in een nieuwbouw woning 3 scenario’s.

Montage Geberit AquaClean Mera douchewc UP320 - FrissebipsScenario 1: geen voorbereidingen / casco oplevering

Een van de mogelijkheden die voorkomt bij een nieuwbouwwoning is de keuze om het huis en zo ook de badkamer en het toilet casco te laten opleveren. In dit geval verzorgt u zelf het sanitair en de installatie ervan. Daardoor zijn er niet altijd voorbereidingen getroffen voor de installatie van een douchewc. Op zich een goed uitgaanspunt omdat aansluitingen nog weggewerkt kunnen worden (in de muur frezen of bij afmonteren met houten wand).

Scenario 2: deels aansluitingen voorbereid

Als jullie een goede bouwer of aannemer hebben, dan is het vaak mogelijk vooraf loze leidingen te laten aanleggen voor water en stroom. Alhoewel jullie huis dan niet direct is voorzien van een stroom- of waterpunt, het is dan achteraf zonder breek- of hakwerk goed achteraf te installeren, zonder dat ook de kosten hiervoor exponentieel oplopen. Qua water is het te adviseren een inbouwreservoir (Geberit,GROHE, TECE) te nemen die al is voorzien van een mantelbuis voor aansluiten van een douchewc. Het is dan alleen goed om te weten waar de loze leidingen uit dienen te komen om of een geïntegreerde of een opzetbril te installeren. We leveren graag de juiste technische tekeningen aan voor jullie bouwer/aannemer.

Kijk ook naar de installatie van een douchewc opzetbril pagina.

Scenario 3:  aansluitingen voor douchewc voorbereid

Installatie-inbouwreservoir-geberit-douchewcInstallatie douchewc nieuwbouwwoning voorbereidingAls jullie een bouwer of aannemer hebben die met zijn tijd mee gaat, dan is het mogelijk van tevoren aan te geven waar jullie een water- en stroompunt wensen. Want hij is op de hoogte dat reinigen met water de nieuwe standaard is en helpt jullie graag aan een Frissebips. Afhankelijk van welke douchewc jullie wensen, een geïntegreerde of opzetbril, kan vooraf precies aangegeven worden waar de punten dienen te komen en wanneer ze gerealiseerd dienen te worden qua tijdspad.

Wel is het zo dat het kan zijn dat er een standaard toilet geïnstalleerd dient te worden als de aannemer geen douchewc kan leveren of er te weinig verstand van heeft. In dit geval wordt na de oplevering de standaard toilet vervangen door een geïntegreerde douchetoilet. In geval van een opzetbril kan het zijn dat deze past op de standaard toilet, we kunnen hier ook in meekijken.

Uiteraard helpen we jullie graag met de voorbereidingen voor de installatie van een douchewc in een nieuwbouw woning, laat gerust weten hoe we jullie verder kunnen helpen.