Spoeltoilet

Een spoeltoilet is een toiletzitting die het mogelijk maakt uzelf te reinigen met water en daarna droog te blazen met een föhn. Vaak wordt door gemeentes en de WMO instanties de benaming spoeltoilet gebruikt in plaats van douchewc of douchetoilet.

Met een druk op de knop wordt het onderlichaam schoon gesproeid terwijl u op uw toiletbril zit. Een toiletzitting met spoel- en föhninstallatie wordt op de bestaande toiletpot bevestigd en vervangt eigenlijk uw huidige toiletbril. En zo kan iedereen eenvoudig een spoeltoilet kopen en installeren.

Maar wat kost een spoeltoilet?

Installatie TOTO Washlet RX Frissebips 8

Wat kost een goede spoeltoilet?

De kosten van een spoeltoilet variëren erg, mede door de functies, het merk en de kwaliteit. Er is al een spatoilet vanaf €699,- die uitgebreide mogelijkheden heeft en kwalitatief goed is. De kosten voor de installatie hangen af van een aantal zaken zoals waar zich een stroompunt bevindt, of u een staande toilet of een wandcloset heeft en welke douche wc u wenst. Een offerte op maat voor de installatie van een spoeltoilet geeft u een goede indicatie van de investering. Meestal bent u voor de installatie van een spoeltoilet ca €350,- kwijt (prijspeil 2022).

Een goede oplossing voor mensen met een beperking

Een spoeltoilet kan een uitkomst bieden als mensen moeite hebben met bukken en buigen, achterwaarts reiken, gebruiken van de hand(en), schouders en het houden van evenwicht. Veel ergotherapeuten adviseren een toiletzitting met spoel- en föhninstallatie omdat een spoelwc ervoor zorgt dat mensen langer zelfstandiger blijven maar ook dat het natuurlijk veel hygiënischer en comfortabeler is. Met een druk op de knop wordt het onderlichaam schoon gesproeid terwijl u op het toilet zit. Daarna blaast een föhn het onderlichaam met warme lucht droog. De sterkte van de waterstraal, de temperatuur van het water en de temperatuur van de lucht kunnen worden ingesteld naar eigen wens. En vaak is de aansturing met een goede afstandsbediening.

Een spoel- en föhninstallatie helpt bij het zelfstandig naar het toilet gaan wanneer je handen en armen niet goed kan gebruiken.

Maro DItalia DI600 design

Installatie spoeltoilet

De installatie van een spoeltoilet kan bijna altijd zonder hak- of breekwerk. De toiletruimte of badkamer heeft een elektriciteitsaansluiting nodig om optimaal te genieten van het warme water en de massagemenu’s die vaak al op een spoeltoilet zitten.  Wanneer er een spoel- en föhninstallatie op het toilet zit, kan er soms geen douchetoiletstoel overheen gereden worden, dat hangt erg van het model af. Het is goed om samen met uw ergotherapeut te bekijken wat een handige manier is om het systeem te bedienen. Dit kan namelijk op verschillende manieren zoals met voetbediening, een automatische bediening of een licht bedienbare schakelaar. vraag gerust aan een specialist van Frissebips welke mogelijkheden er zijn.

Megadump Wormer installatie Maro meestverkochte douchewc5

Onze meest verkochte spoeltoilet

Onze meest verkochte spoeltoilet is de Maro D’Italia DI600 douchewc. De Maro DI600 is onze favoriet omdat hij alle comfortfuncties herbergt die een douchetoilet zou moeten hebben, gemaakt is van goede betrouwbare materialen en hij een zéér passende afstandsbediening heeft voor mensen met een beperking.

Tevens is het geen Aziatische douchewc die voor kleinere billetjes is gemaakt of niet goed aansluit op Europees keramiek. De Maro heeft als een van de weinige douchewc’s een D vorm en past daardoor beter bij de Westerse billetjes:), dat uiteraard ook het zitcomfort ten goede komt.

Niet voor niets wordt deze douche-wc verkozen door vele WMO instanties en gemeentes – maar uiteraard biedt Frissebips, de specialisten in douchewc’s – meer mogelijkheden aan. Kijk gerust in onze webwinkel of kom langs onze showroom. We lichten u graag voor over de mogelijkheden van een goede spoel-föhn combinatie.

Bekijk ons volledige assortiment spoel-föhn combinaties
Sale!

Elektrische douchewc's

Maro D’Italia DI600 douchewc

(171) Oorspronkelijke prijs was: € 899,00.Huidige prijs is: € 799,00.