Spoeltoilet

Een spoeltoilet is een toiletzitting die het mogelijk maakt uwzelf te reinigen met water en daarna droog te blazen met een föhn. Vaak wordt door gemeentes en de WMO instanties de benaming spoeltoilet gebruikt in plaats van douchewc of douchetoilet.

Met een druk op de knop wordt het onderlichaam schoon gesproeid terwijl u op uw toiletbril zit. Een toiletzitting met spoel- en föhninstallatie wordt op de bestaande toiletpot bevestigd en vervangt eigenlijk uw huidige toiletbril. En zo kan iedereen eenvoudig een spoeltoilet kopen en installeren.

Maar wat kost een spoeltoilet?

Spoeltoilet

Spoeltoilet

Een goede oplossing voor mensen met een beperking

Een spoeltoilet kan een uitkomst bieden als mensen moeite hebben met bukken en buigen, achterwaarts reiken, gebruiken van de hand(en), schouders en het houden van evenwicht. Veel ergotherapeuten adviseren een toiletzitting met spoel- en föhninstallatie omdat een spoelwc ervoor zorgt dat mensen langer zelfstandiger blijven maar ook dat het natuurlijk veel hygiënischer en comfortabeler is. Met een druk op de knop wordt het onderlichaam schoon gesproeid terwijl u op het toilet zit. Daarna blaast een föhn het onderlichaam met warme lucht droog. De sterkte van de waterstraal, de temperatuur van het water en de temperatuur van de lucht kunnen worden ingesteld naar eigen wens. En vaak is de aansturing met een goede afstandsbediening.

Een spoel- en föhninstallatie helpt bij het zelfstandig naar het toilet gaan wanneer je handen en armen niet goed kan gebruiken.

Wat kost een goede spoeltoilet

De kosten van een spoeltoilet varieren erg, mede door de functies, het merk en de kwaliteit. Er is al een spatoilet vanaf €699,- die uitgebreide mogelijkheden heeft en kwalitatief goed is. De kosten voor de installatie hangen af van een aantal zaken zoals waar zich een stroompunt bevindt, of u een staande toilet of een wandcloset heeft en welke douche wc u wenst. Een offerte op maat voor de installatie van een spoeltoilet, geeft u een goede indicatie van de investering.

Installatie spoeltoilet

De installatie van een spoeltoilet kan bijna altijd zonder hak- of breekwerk. De toiletruimte of badkamer heeft een elektriciteitsaansluiting nodig om optimaal te genieten van het warme water en de massagemenu’s die vaak al op een spoeltoilet zitten.  Wanneer er een spoel- en föhninstallatie op het toilet zit, kan er soms geen douchetoiletstoel overheen gereden worden, dat hangt erg van het model af. Het is goed om samen met uw ergotherapeut te bekijken wat een handige manier is om het systeem te bedienen. Dit kan namelijk op verschillende manieren zoals met voetbediening, een automatische bediening of een licht bedienbare schakelaar. vraag gerust aan een specialist van Frissebips welke mogelijkheden er zijn.

Onze meestverkochte spoeltoilet

Onze meestverkochte spoeltoilet is de Maro D’Italia DI600 douchewc. De Maro DI600 is onze favoriet omdat hij alle comfortfuncties herbergt die een douchetoilet zou moeten hebben, gemaakt is van goede betrouwbare materialen en hij een zéér passende afstandsbediening heeft voor mensen met een beperking.

Niet voor niets wordt deze douche-wc verkozen door vele WMO instanties en gemeentes – maar uiteraard biedt Frissebips, de specialisten in douchewc’s – meer mogelijkheden aan. kijk gerust in onze webwinkel of kom langs onze showroom.

Sale!
Maro_Ditalia_DI600_douchewc_V21Maro DI600 bidet douchewc

Maro D’Italia DI600 douchewc

799,00

Meest verkochte douchewc al 8 jaren op rij! De Maro D’Italia DI600 douchewc opzetbril is het sublieme bidet toilet dat door Frissebips op de Nederlandse markt is geïntroduceerd in 2014. Deze spalet is compleet opnieuw ontworpen en er is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. Deze douchewc heeft uitgebreide spafuncties, is voorzien van de laatste technologie en is zonder twijfel een van de best betaalbare douchewc’s van de Benelux. Nu met vernieuwde afstandsbediening (GEN2). Te zien en te proberen in de showroom van Frissebips te Amsterdam.

Levertijd 1-2 dagen, dus op voorraad.

Te zien en te proberen in onze showroom te Amsterdam

Controleer hier of deze douchewc opzetbril past op uw toilet