Veelgestelde vragen over een douchewc

Een douchewc is een gemoderniseerde versie van het welbekende bidet toilet dat je vroeger in vele badkamers terug vond. Deze had als doel het reinigen van de edele delen. Ook worden deze douchewc’s een Japans toilet of bidet genoemd of spatoilet. De moderne douche-wc’s zijn in brilvorm of geïntegreerd en passen bijna op elke wandcloset of staand toilet.

Een douchewc is bedoeld om de geslachtsorganen en het gebied tussen de billen hygiënisch comfortabel te wassen na gebruik van het toilet. Natte doekjes en zelfs toiletpapier zijn hierdoor overbodig geworden, dat is slechts nog iets uit het verleden. Tegenwoordig worden een bidet toilet ook wel douchewc of spatoilet genoemd, mede door de wellnessfuncties die ze bieden.

  • Met toiletpapier afvegen is niet hygiënisch, ouderwets, milieuverontreinigend en reinigt maar ten dele. Overtollig gebruik van toiletpapier behoort tot het verleden en minder verbruik zorgt voor een besparing.
  • Het vermindert klachten in de schaamstreek. De douchewc reinigt eenvoudig de streek rond de aambeien op zeer zachte wijze. Door het toepassen van de koude pulserende straal helpt een douchewc de aambeien te verkleinen en soms te genezen. Het vermindert tevens de jeuk die ontstaat bij aambeien.
  • De douche-wc reinigt ook de vaginale streek zonder gebruik van papier en voorkomt een onrustige schaamstreek door aanraking van het schurende papier.
  • Door de stimulatie van het rectum helpt een spatoilet tegen constipatie.
  • Door het eenvoudige gebruik is een bidetbril zeer geschikt voor kinderen, minder validen, bejaarden en corpulente personen. Fysieke inspanning is met een douchewc niet meer nodig.
  • De verwarmde douchewc opzetbril zorgt niet meer voor een koude verrassing in de winter.

Door jezelf via een douchewc met warm water te reinigen en verwarmd te drogen, vermijd je bacteriële besmetting op handen en zwakke delen van de huid, voorkom je huidontsteking, huiduitslag, ontstekingen aan bijvoorbeeld blaas en baarmoeder. Tevens reinigt de sproeier van het bidet toilet zichzelf na elk gebruikersmoment. Wel zo fijn om te weten wanneer je overweegt een Japans douchetoilet te kopen!

De meeste fabrikanten geven een levensduur van 10.000 spoelbeurten af, wat ongeveer neerkomt op 10-13 jaren als je met een tweepersoonshuishouden bent. In die tijd kan het zijn dat er een pompje vervangen dient te worden of een sproeier.

Goed onderhoud en regelmatige ontkalking verlengen de levensduur.  Dus het is belangrijk dat dit regelmatig gebeurd. En is er iets mis, dan is het goed te weten dat elke douchewc modulair is opgebouwd en onderdelen dus vervangen kunnen worden.

Uit de douchewc zitting verschijnt een sproeikop die met een zachte, pulserende warmwaterstraal de omgeving rond de anus intensief en hygiënisch maar vooral aangenaam reinigt. Speciaal voor vrouwen zijn alle bidet zittingen uitgerust met een extra sproeikop met een aparte functie voor het reinigen van de vagina. Nog steeds nieuwsgierig naar de werking van een elektrische douchewc? Kijk dan naar onze uitgebreide video.

Vanwege het gebruiksgemak is een douchewc geschikt voor iedereen, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Door de eenvoudige bediening en de effectiviteit ervan is de bidet toilet uitermate geschikt voor mensen die door een aandoening een ongemakkelijke stoelgang hebben of een geïrriteerde huid hebben.

Standaard heb je een garantie van 2 jaar op elke douchewc die we verkopen, of dat nu een stroomloze douchewc is of een elektrische spatoilet. Sommige fabrikanten bieden standaard 3 jaar garantie aan, iets dat je terug vindt op de desbetreffende product pagina.

De garantie op een installatie verzorgd door ons bedraagt 2 jaar op gebruikt materiaal en 1 jaar op de installatie zelf. Je kunt in sommige gevallen de garantie tegen additionele kosten uitbreiden door contact op te nemen met ons.

Wanneer het gaat om jouw hygiëne, je comfort en je gezondheid, dan is de investering in een douchewc dit meer dan waard. Niet alleen vanwege kostenbesparing op toiletpapier, maar ook het frisse gevoel van echt schoon zijn. Tevens zijn de kosten van stroom en waterverbruik erg laag omdat de douchewc’s efficiënte techniek aan boord hebben

Wanneer je een bidet toilet hebt geprobeerd, wil je nooit meer anders! Het gevoel waar je met een douchetoilet de wc uitstapt is onbetaalbaar fris. Een douchewc verandert de Nederlandse badkamercultuur. Koop dus ook je douchetoilet bij specialist Frissebips.

De duur van een spoelbeurt is op elke douchewc anders. Dit hangt namelijk af van het watervolume en de hoeveelheid lucht dat is toegevoegd aan de spray. Ook zit er verschil tussen een Japanse Spray en een Europese Spray. Een wasbeurt duurt gemiddeld 45 seconden of 1 minuten, wat meestal genoeg is, maar is uiteraard te verlengen naar je behoefte.

De sproeier sproeit constant warm water, je hoeft dus niet op te letten dat er beperkt warm water voorradig is. Al onze douchewc’s zijn uitgevoerd met permanente doorstroomtechnologie.

Frissebips heeft verschillende A-merken in haar assortiment en heeft elke douchewc die we verkopen uitgebreid getest op kwaliteit, duurzaamheid en comfort + hygiëne. Bewust verkopen we geen andere merken, maar heb je hier een vraag over, stel deze gerust.

Hulp & installatie van een douchewc

Elke douchewc heeft of een wateraansluiting nodig of een water- & stroomaansluiting, afhankelijk van het type bidetdouche. Omdat in vele gevallen stroom en vooral water al aanwezig is, is dit makkelijk te verzorgen zonder dat je jouw badkamer compleet dient te verbouwen of af te breken. Meestal is er wel een stroompunt in een aangrenzende ruimte vinden. Op onze hulp&installatiepagina vind je meer informatie over de installatie van het elektrisch douchewc of een stroomloos bidet.

Gelukkig hoeft niet iedereen handig te zijn. Dus met alle liefde verzorgen we voor jou de installatie van je douchewc. Onze installateurs zijn zowel elektricien als loodgieter, een unieke combinatie. Neem contact op met een van onze specialisten voor meer informatie over de installatie van een douchewc bij jou op locatie, een offerte of een prijsindicatie.

Wanneer je kiest voor een douchewc opzetbril, dan is het handig na te meten of de douchewc past via past de douchewc. De meeste opzetbrillen passen op elke toiletpot, maar voor de juiste formaten en afmetingen, verwijzen we je graag naar de product pagina’s. Er zijn ook opzetbrillen die we hebben gematched  met een bijpassend closet. Kijk gerust naar het aanbod, Wilt u weten welke douchetoilet bij uw closet past? Kijk dan op past de douchewc.

Al onze douchewc’s zijn standaard CE gekeurd, voorzien van diverse keurmerken en certificaten en daardoor uiterst veilig. Tevens zitten er een aantal beveiligingen en sensors in de bril zodat je met een gerust hart veilig kan genieten van de nieuwe standaard in hygiëne en comfort. Een douchewc zal dus niet zomaar water spuiten zodat de hele badkamer nat wordt.

Bestel & bezorginformatie

Op de product pagina van de website staat vermeld wat de levertijden zijn van de verschillende douchetoiletten. Door omstandigheden kan het zijn dat hier vanaf geweken dient te worden vanwege feestdagen, drukte of bijzondere omstandigheden.

Afhankelijk van welk model douchewc je hebt gekozen en of je de installatieservice afneemt, wordt de aflever dag bepaald. Over het algemeen worden de douche-wc’s binnen 2 werkdagen geleverd omdat we alle modellen op voorraad hebben. Maar mocht dit afwijken, dan zullen wij persoonlijk contact met je opnemen.

Bij het afrekenen wordt de precieze prijs bepaald van de verzendkosten. Afhankelijk van het land en het de soort douchewc, wordt er tijdens het bestellen de prijs voor de bezorging bepaald. De prijs voor bezorging van een douchewc bedragen tussen de € 6,95 en € 13,50 bij aanschaf van een bedrag kleiner dan €75,-. Daarboven is de bezorging kosteloos.

Aangezien een douchewc een hygiënisch product is, kan de koop niet zomaar geannuleerd worden, dus laat je goed informeren over de juiste douchewc-bril. Als het bidet toilet niet uit de verpakking is gekomen (niet geïnstalleerd is) en deze dus in de oorspronkelijke staat is zoals deze is geleverd, dan kun je  zonder problemen de douchewc ruilen voor een ander model. Neem dan persoonlijk contact op met een van onze douchewc-specialisten, zodat zij je goed kunnen informeren over het juiste spatoilet.

Je kan bij Frissebips.nl veilig online betalen. Pagina’s waarop persoonsgegevens getoond of ingevuld moeten worden, zijn beveiligd met een SSL-certificaat (HTTPS en/of een slotje aan de boven- of onderkant van de webpagina). Je kan op verschillende manieren betalen, via iDeal, in onze douchewc winkel of per handmatige bankoverschrijving.

Overige vragen Frissebips

Frissebips bestaat sinds 2013 en is ooit begonnen op de bekende zolderkamer. In 2017 is de showroom geopend en in 2023 vieren (vierde) wij ons 10 jarig bestaan.

We hebben een showroom met 4 werkende douchewc’s en minstens 10 andere modellen. We vertellen graag alle ins- en outs in de showroom te Amsterdam waar je meestal in de straat kunt parkeren.

Jazeker, we zitten op InstagramFacebook, Twitter en Youtube. Like onze pagina en meld je aan om meer informatie over ons te krijgen of te worden geïnformeerd over de laatste douchewc nieuwtjes.

Op onze contact pagina vind je alle informatie hoe in contact te komen met Frissebips. Stuur gerust een email of een whatsapp.