Wat is een Washlet

Een Washlet (ウォシュレット Woshuretto) is een geregistreerde merknaam van het Japanse TOTO voor een toilet dat is uitgerust met een wasfunctie. In 1980 introduceerde het bedrijf TOTO de Washlet, een elektrisch bidet gemodelleerd naar toiletten uit Zwitserland en de Verenigde Staten, maar dan uitgerust met hoogwaardige techniek – iets waar de Japanners bekend om staan.

De Japanse toilet met onder andere een watersproeier, een verwarmde bril, massagemenu’s en een droger is verder ontwikkeld om te voldoen aan de strenge eisen van de Japanse gebruikers. En vandaag de dag produceert Japan enkele van de meest geavanceerde toiletten ter wereld en is TOTO marktleider met ruim 40 miljoen verkochte Washlets. En door dit succes is de washlet ook eigenlijk een soortnaam geworden voor douchewc’s van andere merken die dezelfde functies hebben.

Naar een nieuwe toiletcultuur

TOTO heeft hard gewerkt om de beste Washlets te produceren en daar mogen ze best trots op zijn. De kwaliteit en duurzaamheid is in vele gevallen ongeëvenaard. Maar wat ze vooral hebben gedaan in Japan en Europa, wat wij zo inspirerend vinden, is dat ze het toilet uit het verdomhoekje hebben gehaald. Ze hebben het tot een gespreksonderwerp gemaakt voor mensen die graag de nieuwe hygiënische en comfortabele standaard wensen. En door innovatie zitten er vele functies op een washlet waarvan u in beginsel denkt, “is dat nu wel nodig” maar na gebruik niet meer wilt missen. Niet voor niets kopen vele reizigers na hun vakantie in Japan direct een douchetoilet.

Een ruim assortiment

TOTO heeft met haar washlets een uitgebalanceerd assortiment geproduceerd dat voor ieder wat wils heeft. Denk dan bijvoorbeeld aan een lady douche, een verwarmde bril, een osscillerend en pulserende sproeier, een föhn en het automatisch open en sluiten van bril en deksel. Er zijn zelfs washlets uitgevoerd met elektrolyse en UV straling tegen bacteriën maar die washlets hebben de naam Neorest meegekregen en bevinden zich in het hoogste segment. Zo is bijvoorbeeld Will Smith eigenaar van de geavanceerde TOTO Neorest en hoort dus ook bij club Frissebips!

TOTO washlet uit Japan

Een TOTO Washlet reinigt u met warm water & lucht.

TOTO_Washlet_RX-Frissebips

De TOTO Washlet RX is de nieuwste douchewc uit de lange reeks Japanse toiletten.

Washlet kopen?

Als je overweegt een washlet te kopen van TOTO, dan is het verstandig over de functies en de looks na te denken. TOTO Washlets zijn niet goedkoop maar behoren gelukkig wel tot de beste douche-wc’s van de wereld. Mede vanwege de techniek en de kwaliteit van de materialen zijn TOTO Japanse toiletten populair. Kijk gerust in ons assortiment en heeft u hulp nodig bij uw keuze, neem dan contact op met Frissebips. Uiteraard installeren we de Washlets en Neorests ook!

CATEGORIEFUNCTIEWASHLET RXWASHLET RWWASHLET SG 2.0
ReinigenBidet wash***
Lady wash***
Verstelbare sproeierpositie***
Verstelbare waterdruk***
Oscillerende sproeier***
Pulserende sproeier***
Verstelbare watertemperatuur***
Föhnfunctie met verstelbare temperatuur**
Permanente warmwatertoevoer***
HygiëneZelfreinigende sproeier***
Verwijderbare sproeier**
Geurzuivering***
Randloze rimfree closet*RP*RP*SG
Hands-free afstandsbediening***
CeFiONtect coating***
Tornado Flush doorspoelen***
Premist voorspray***
Ewater+**
Automatisch doorspoelen (met flush kit set)*
ZittingAuto open/sluiten**
Soft close sluiting*
Verwarmde wc bril***
Aanpasbare briltemperatuur***
DesignModern ontwerp***
Verborgen wateraansluiting***
Verborgen elektriciteitsaansluiting***
Tijdloze afstandsbediening***
DuurzaamheidEnergiezuinige eco stand***
Besparende waterspoelfunctie***
Ontkalking***