Installatie geïntegreerde douchewc

Je bent klaar om een geïntegreerde douchewc te installeren op een bestaand of nieuw inbouwreservoir. Een geïntegreerde douchewc is een combinatieset van een douchewc bril die verzonken zit in het keramiek. Hierbij zijn de water- en stroomaansluitingen achter het douchetoilet verborgen en aangesloten op het inbouwframe.

Elke douchewc in ons assortiment kan op elk reservoir geïnstalleerd worden, of dat een Geberit, GROHE, WISA of TECE reservoir is.
Uiteraard is elke badkamer of toilet anders maar hier vind je een algemeen stappenplan voor de installatie van een All in One douchetoilet.
bel voor een beetje hulp

Stappenplan:

Hoe installeer ik een geïntegreerde douchewc op een inbouwreservoir.

Dit is een algemeen stappenplan. Lees altijd eerst compleet de handleiding door van je douchewc voordat je dit stappenplan volgt.

Expert tip: goed gereedschap voor de montage van een douchetoilet is het halve werk en veel handen maken licht werk!

Verwijder de doorspoelknop en eventuele tussenvensters en draai de watertoevoer dicht van je inbouwreservoir. Spoel nu de toilet door om het reservoir te legen.

Heb je geen kraantje bij het toilet? Sluit dan de (hoofd-)waterleiding af en spoel het toilet door.

Geberit-Y-stuk-voor-douchewc-installatieDraai de aanvoerslang los die aangesloten is op de kraan van het inbouwreservoir en zorg dat de slang niet naar binnen valt.

Sluit het Y-stuk aan tussen de watertoevoer en het inbouwreservoir en verbind de watertoevoerslang met dit Y-stuk. Dit Y-stuk zit (meestal) bij de douchewc die je hebt aangeschaft.

stap 3: verbind de waterslang van de douchewc met het reservoir

Montage-geïntegreerde-douchewc-op-inbouwreservoirHet is nu tijd de waterslang te plaatsen die het reservoir en de douchewc met elkaar verbinden. Indien je een reservoir hebt met een voorbereide mantelbuis (vanaf 2008 of later, merkafhankelijk), voer je de slang van beneden naar boven via deze loze leiding.

De opening van deze mantelbuis zit op bouthoogte, links op 5cm en is afgedekt met een plastic plaatje (Geberit Duofix Sigma 8 of 12),maar deze positie verschilt per reservoir.

Heb je een ouder reservoir, dan dien je de waterslang van boven naar beneden te hengelen achter de muur langs en deze op te vangen bij de aan/afvoer, waar je meestal wat ruimte hebt achter de wc. Dat lijkt een gedoe maar in de praktijk is dit prima te doen.

Zorg dat alle aansluitingen goed op elkaar bevestigd zitten, zodat er geen lekkage optreedt.

Kijk tussendoor gerust naar een installatievideo van water en stroom van een geïntegreerde douchewc.

Stap 4: douchewc aansluiten op stroom

Stroomaansluiting-geïntegreerde-douchetoiletEen geïntegreerde douchewc heeft een geaarde draad nodig die minstens 30 cm uit de muur steekt. Meestal wordt deze rechts geplaatst tussen het aan-afvoergarnituur van het toilet op de klok van 14.00 uur. Maar dat is merk afhankelijk, dus kijk van tevoren wat de installatie-instructies van je desbetreffende douchewc zijn.

Zorg in ieder geval bij het aansluiten dat er geen stroom op de draad staat, dat kan namelijk zorgen voor wat spanning in je leven.

Een All In One douchetoilet wordt verbonden met een watervaste stekker die erna aan de douchewc wordt gekoppeld. Let goed op welke draad op welke positie vastgemaakt moet worden zodat het apparaat juist wordt voorzien van netspanning. Indien dit verkeerd wordt aangesloten, kan het zijn dat de douchewc niet correct functioneert of beschadigd wordt, dus werk nauwkeurig.

Electra-douchewc-installatie-watervaste-stekkerHet makkelijkst is de stroom te betrekken via een aangrenzende ruimte, aan de zijkant of achter de wc. Het is niet aan te raden de douchewc aan te sluiten op een verlengsnoer of los stopcontact in het frame op naast de douchewc. Dit in verband met de veiligheid en esthetiek.

Stap 5: Installeer de wandcloset en douchewc

Installatie-douchewc-wandcloset-water-stroomInstalleer de wandcloset volgens instructies, zet deze waterpas en begeleid de watertoevoer en stroomtoevoer door het keramiek heen.

Open de watertoevoer en zorg daarbij dat de waterslang in de closet hangt zodat deze voor gebruik goed doorgespoeld wordt. Controleer dat er geen lekkage is bij de aan- en afvoer van het closet of de aansluitingen van het water.

Installeer het technisch deel van de douchewc – de bril – en sluit deze aan op stroom en water. Zet het water open en controleer op lekkages en zet de netspanning aan om te kijken of de douchewc functioneert. Werkt deze niet of niet helemaal, controleer dan stap 3 tot 5 of vervolg je weg met de handleiding van de douchewc. PS de douchewc werkt pas als je er op zit:).

stap 6: toch nog een beetje hulp nodig?

Mocht je ondanks de bovenstaande uitleg over het kopen van de juiste douchewc toch nog graag contact met Frissebips hebben – aarzel niet ons telefonisch, via de chat of via email te raadplegen. Liever teruggebeld worden op een tijdstip dat jer uitkomt, vul dan een Bel mij terug verzoek in.

Weten hoe uw toilet na een installatie van een douche-wc eruit ziet? Deze klanten gingen je voor: Installaties bij klanten.

Abracadabra?

Hulp nodig of heb je een prangende vraag over het kopen van een douchewc, de installatie van een spatoilet of het onderhoud van je bidet toilet? Neem gerust contact op via 06-55132763 of laat een bericht achter via contact of via WhatsApp. Wij helpen je graag aan een Frissebips.