Het woord douchewc

Sanne Damant scaled 1

Het woord douchewc.

Gooi tijdens een saaie verjaardag het woord douchewc in de groep en je krijgt de meest uiteenlopende reacties. Na een stilte blijkt je broer opeens de leukste thuis, je extraverte nicht schiet verlegen in een hoekje, je buurman zit op de praatstoel en je moeder kijkt je verbaasd aan en hoopt dat er nog een grap volgt om haar ongemakkelijkheid weg te nemen.

Nederlanders zijn in eerste instantie vaak schuw als het gaat over het darmstelsel en alle elementen daaromheen. Er heerst een soort schaamte. We durven niet met elkaar in gesprek te gaan over ons toiletgebruik en wanneer het onverwacht ter sprake komt reageren we er lacherig op. Toch zal het je verbazen hoe snel die lolligheid verandert in een goed gesprek.

Een douche-wc snijdt namelijk zoveel meer onderwerpen aan dan een toiletbezoek. Denk aan ons milieubewustzijn, besparing, cultuur, hygiëne, comfort en wellness. Thema’s die ons allemaal iets aangaan en waar we iets van vinden. Daarnaast heerst er ook nieuwsgierigheid, want hoewel een wc en een bidet in ons land bekende sanitaire voorzieningen zijn, staat de trendy, reinigende en duurzame douchewc nog niet bij iedereen in huis.

Nederlanders zijn opgegroeid met de regel dat je na een boodschap op het toilet, je billen afveegt met wc-papier. Gek eigenlijk. Want wanneer je viezigheid aan je handen hebt, dan veeg je dat toch ook niet af aan een papiertje. Je wast je handen onder de kraan. Een douchewc heeft hetzelfde Gooi het woord douchewc in de groep en je krijgt de meest uiteenlopende reacties.effect en wast je onderlichaam. Het water is beter voor onze hygiëne. Daarnaast zorgen de warme waterstralen voor zachtere billen en minder irritatie dan bij het gebruik van een hard stuk wc-papier.

Per dag wordt ongeveer 22.000 kilometer aan papier door onze toiletten gespoeld. Tegenwoordig zijn veel mensen zich bewust van het milieu en denken we beter na over ons afval. Een groot voordeel van een douche-wc is dat je geen toiletpapier meer nodig hebt. Bedenk eens hoeveel toiletrollen en natte doekjes dat scheelt en welke kosten je bespaart op het kopen van al deze producten. En dan valt opeens de prijs van een douchewc wel mee.

Het is ook niet voor niets dat veel grote hotelketens overgaan op de moderne bidet wc’s. Hotelgasten willen luxe en ervaren door een spatoilet zelfs op deze kleine, maar belangrijke momenten, een wellnessbeleving. Met een voorverwarmde bril, warm sprankelend water, een föhn en diverse massageprogramma’s die allemaal naar een persoonlijke voorkeur kunnen worden ingesteld, ervaart de gast een ultieme reiniging van het onderlichaam. Er zit zelfs een stand op die speciaal voor vrouwen is ontwikkeld, de zogenaamde lady douche. En de ontwikkeling in nieuwe functies lijkt nog lang niet stil te staan.

Na alle voordelen op te hebben gesomd komt oma opeens met haar conclusie: ‘Zo’n ding is eigenlijk best handig met mijn reuma. Ik kom er nu gewoon amper bij.’ En het ijs is binnen je familie voor altijd gebroken. Wie weet praten we over een aantal jaar niet meer over die nieuwe auto van je zwager, maar bewonderen we die mooie nieuwe douchewc van jou en kan de hele familie niet wachten om de ontspannende reinigende beleving zelf te ervaren.

Lees ook: Mijn eerste keer

[vc_row][vc_column width=”1/3″][ult_buttons btn_title=”Waarom douchewc” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.frissebips.nl%2Fwaarom-een-douche-wc-kopen%2F||” btn_size=”ubtn-large” btn_title_color=”#3d8ded” btn_bg_color=”#fcfcfc” btn_bg_color_hover=”#3d8ded” btn_title_color_hover=”#ffffff” icon=”Defaults-info” icon_size=”17″ icon_color=”#3d8ded” btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#3d8ded” btn_color_border_hover=”#3d8ded” btn_border_size=”1″ btn_radius=”2″ btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans” btn_font_size=”16″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][ult_buttons btn_title=”Top 5 douchewc’s” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.frissebips.nl%2Ftop-5-douchewcs%2F||” btn_size=”ubtn-large” btn_title_color=”#3d8ded” btn_bg_color=”#fcfcfc” btn_bg_color_hover=”#3d8ded” btn_title_color_hover=”#ffffff” icon=”Defaults-shopping-cart” icon_size=”17″ icon_color=”#3d8ded” btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#3d8ded” btn_color_border_hover=”#3d8ded” btn_border_size=”1″ btn_radius=”2″ btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans” btn_font_size=”16″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][ult_buttons btn_title=”Aanbiedingen / Sale” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.frissebips.nl%2Fdouchewc-kopen%2Fsale%2F||” btn_size=”ubtn-large” btn_title_color=”#3d8ded” btn_bg_color=”#fcfcfc” btn_bg_color_hover=”#3d8ded” btn_title_color_hover=”#ffffff” icon=”Defaults-money” icon_size=”17″ icon_color=”#3d8ded” btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#3d8ded” btn_color_border_hover=”#3d8ded” btn_border_size=”1″ btn_radius=”2″ btn_font_family=”font_family:Open Sans|font_call:Open+Sans” btn_font_size=”16″][/vc_column][/vc_row] [dt_gap height=”20″ /]

Over Sanne Damant

Sanne is naast ambassadeur voor frissebips.nl, fan van douchewc’s,
een gepassioneerde blogger die onder haar eigen naam blogt over
reizen en haar avonturen als hardloper waarbij ze traint voor de
Marathon van Rotterdam.

Wil je meer weten over Anne? Stuur haar
een bericht via onze contactpagina.

Meer weten over ons assortiment elektrische
douchewc’s? Neem dan een kijkje op deze link: douchewc-kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *