Elektrisch bidet toilet in opkomst

Smart toilet in opkomst

Elektrisch bidet toilet in opkomst.

Het elektrisch bidet toilet in Nederland is in opkomst. In Azië en Zuid Europa komt u ze bijna in elke badkamer tegen maar sinds kort vindt ook in Nederland een cultuurverandering plaats. Er wordt namelijk steeds meer waarde gehecht aan persoonlijke hygiëne en een gevoel van wellness en comfort. Ook na het toiletgebruik willen mensen een schoon en fris gevoel ervaren. Een elektrische douchewc zorgt voor intieme reiniging door het gebruik van water & lucht en zet de maatstaf voor een nieuwe vorm van lichaamsverzorging in Nederland.

De vaak in Zuid Korea, China en Japan geproduceerde douchewc’s hebben een ingebouwd wellness-programma waarmee het onderlichaam door een warme waterstraal comfortabel wordt gereinigd. Afhankelijk van het bidet toilet model vullen extra eigenschappen de douchefunctie aan; zo is er een lady douche, een pulserende massagedouche, een verwarmde bril, een föhn en een afstandsbediening.

De toename van een spatoilet met geïntegreerde douchefunctie komt voort uit de toenemende wens van de consument voor persoonlijke hygiëne en comfort. Maar ook medische redenen of  cultuur en religie spelen mee bij de keuze voor het kopen van een bidet toilet. En ondanks dat Geberit met de Aquaclean de weg heeft vrij gemaakt in Nederland, zijn er tegenwoordig betaalbaardere douchewc’s op de markt die dezelfde of een betere kwaliteit bieden, waaronder de merken Maro D’Italia, VitrA V-care, Roca, Villeroy & Boch en Brondell.

Wil je meer lezen over het kopen van een douchetoilet of de werking van een douchewc, kijk dan op deze link. Je bent ook zeer welkom in onze showroom.