Een douchewc op Mars? Duravit bedenkt het!

Duravit douchewc op Mars 3

Een douchewc op Mars? Duravit bedenkt het!

Duravit douchewc op Mars (7)Hoe zou het leven op Mars eruit kunnen zien? En aan welke eisen zou een douchewc op Mars moeten voldoen? Twee kunstenaars uit Bristol, die met een interdisciplinair team werken, hebben het op zich genomen om deze vraag te beantwoorden door het Martian House te bouwen, een heus huis op Mars, maar dan op Aarde! En uiteraard kan in dit huis de douchewc niet ontbreken. Vandaar dat Duravit dankzij ontwikkelings-ingenieur Franziska Wülker en producten zoals de SensoWash® Starck f – het Marstoilet hebben kunnen toevoegen.

Visie

Douchetoilet-op-planeet-MarsHet bouwen van een Marshuis is een openbaar kunstproject dat tot doel heeft een echt prototype van een Marshuis te creëren. Mars is een plek waar we zorgvuldig en vindingrijk zouden moeten leven. Het project wordt geleid en bedacht door kunstenaars Ella Good en Nicki Kent in samenwerking met Hugh Broughton Architects en Pearce+. Het wordt gepresenteerd in samenwerking met M Shed en gefinancierd door de Edward Marshall Trust.

Ons huis is ontworpen als een prototype, rekening houdend met de werkelijke omgevingsomstandigheden op Mars.

Duravit-douchewc-is-Marstoilet-(1)Het begint als een lege façade en komt tot leven dankzij afwisselende interieurs die mogelijkheden bieden om gezamenlijk een nieuwe, duurzame cultuur. Het is een plek waar mensen kunnen onderzoeken, experimenteren en discussiëren: een leeg canvas om dingen uit te proberen en nieuwe perspectieven te bedenken voor de levensstijl van vandaag. Het wordt het eerste huis op Mars in Groot-Brittannië dat niet exclusief gemaakt door specialisten, maar door veel verschillende mensen – van raketwetenschappers tot basisschoolkinderen. Alle deelnemers zullen samenwerken via een co-designproces, waarbij elk hun expertise, perspectieven en verbeeldingskracht met elkaar deelt.

Duravit douchewc in Martian House (2)Hoe ontwikkel je een toilet dat zowel in een gewichtloze omgeving als op de maan functioneert? In 2020 organiseerde NASA de Lunar Loo Challenge.

Toen de winnaars bekend werden gemaakt, kende NASA de derde prijs toe aan Franziska Wülker voor haar ontwerp. Haar nieuwe missie: het Marstoilet.

En gezien de vorderingen die Elon Musk maakt, geen slechte missie.

Drie basisopties zijn haalbaar. Onze oplossing: een douche-wc.

Duravit douchewc op Mars (6)Een douchewc op Mars (5)“We hebben gekozen voor een conventionele douche-wc. SensoWash® vermindert het verbruik van toiletpapier, wat tevens zorgt voor een hoog niveau van comfort en hygiëne. Via een circulair systeem kan gezuiverd grijs water uit wastafels, douches etc. worden gebruikt voor het doorspoelen. Het is ook denkbaar dat een extra urinoir gebruikt kan worden om urine af te scheiden en om te zetten in mest.”

Meer weten? Klik op de banner hier beneden. 

douche-mars-toilet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *