Koopadvies elektrische douchewc

Kooptips elektrische douchewc Frissebips

Koopadvies elektrische douchewc: 5 tips voor het kopen van de juiste douchewc

Kooptips elektrische douchewc FrissebipsWie op zoek is naar een elektrische douchewc, heeft tegenwoordig nogal wat te kiezen. Er komen steeds meer douchetoiletten op de markt maar zeker als u voor het eerst een douchewc overweegt te kopen, kan het uitzoeken een beetje overweldigend zijn. Vertrouw dan op de 5 tips van Frissebips voor het kopen van de juiste douche wc. Leest u liever niet en wilt u direct weten welke douchewc’s het beste zijn, kijk dan bij onze top 5.

[dt_gap height=”10″ /]

1. Welke elektrische douchewc past op mijn toilet?

Dit is de eerste vraag die u dient te stellen als u in de markt bent voor een opzetbril. In 93% van de gevallen zal er een douchewc opzetbril passen op uw staande of hangende toilet. Dit omdat de meeste bidetbrillen die verkrijgbaar zijn, passen op Europees keramiek. Frissebips heeft hiervoor een handig stappenplan ontwikkeld om na te meten welke afmetingen uw toilet heeft en welke douchetoilet hierbij aansluit.

Stappenplan: past de douchewc op mijn toilet?

Extra tip: Enkele douchewc’s komen in twee formaten; 1 rond formaat dat men in Nederland vaak vindt en een ovaal formaat dat men iets minder vaak tegenkomt.

Indien u graag een douche-wc wilt aanschaffen die geen zichtbare leidingen heeft doordat deze geïntegreerd zijn in het wandcloset, dan kunt u vrij kiezen uit de sets met onzichtbare leidingen voor water en stroom. Elk van onze sets passen op uw inbouwreservoir, dit zijn namelijk universele maten.

[dt_gap height=”10″ /]

2. Een elektrische douchewc heeft stroom nodig

Een elektrische douche wc heeft uiteraard een geaard stroompunt nodig voor onder andere die fantastische reinigende wellnessfuncties. Op de geïntegreerde douchewc sets na, zit bij de meeste brillen de stroomaansluiting als u voor de toilet staat aan de rechterkant. Bij onze meestverkochte douchewc, de Maro D’Italia DI600, heeft u zelfs de vrijheid de stroomkabel via een weggewerkte goot zowel links als rechts aan te sluiten. Bijna alle stroomkabels zijn groter dan 1 meter en dit vindt u terug bij de specificaties van elke douche-toilet.

[dt_gap height=”10″ /]

3. Een afstandsbediening biedt meer comfort en belast het lichaam minder

We raden actief aan te kiezen voor een douche-wc die een losse afstandsbediening gebruikt voor de aansturing van de functies. Een afstandsbediening is gelukkig voor veel merken de standaard geworden, dus kiezen is niet lastig. Het is echter raadzaam een kleinere afstandsbediening te kiezen die met één hand te bedienen is en niet te zwaar aanvoelt.

De reden waarom wij een douchetoilet aanraden die wordt geleverd met een losse afstandsbediening, is dat de besturing via een zijpaneel lastiger is. Vaak dient men het lichaam naar achteren te draaien om de knoppen te bedienen, omdat enkele knoppen zich vrij ver naar achteren bevinden. En dat is niet comfortabel en ergonomisch, zeker voor mensen met een beperking. Tevens maakt een log paneel de douche wc extra breed en dat zal niet altijd passen in kleinere toiletruimtes.

Een afstandsbediening is eenvoudiger in gebruik en wordt altijd met een houder geleverd die men op de muur kan bevestigen met dubbelzijdig tape. Boren door tegels behoort hiermee tot het verleden en de bediening kan zelfs in de houder gelaten worden zodat men geen lastige draai hoeft te maken.

[dt_gap height=”10″ /]

4. Een elektrische douchewc zonder boiler is het beste!

Een douchewc die is voorzien van doorstroomtechnologie ten opzichte van een boiler dat water moet voorverwarmen, is vele malen beter. Ondanks dat er nog steeds modellen zijn die een boiler hebben, hebben de meeste zittingen een doorstroomverwarmer of een combinatie van beide technologieën. En daar is een goede reden voor.

Douche-wc’s die een doorstroomverwarmer hebben zijn zuiniger en efficiënter, omdat deze technologie het water niet 24 uur per dag warm hoeft te houden. Deze doorstroomtechnologie zorgt ervoor dat het water pas wordt verwarmd als men de douchetoilet gebruikt. Een ander voordeel is dat het warme water nooit op zal raken omdat de verwarming in ‘real time’ gedaan wordt.

Een boiler heeft nog een ander nadeel; hij zal leeg raken tijdens het gebruik waardoor er geen verwarmd water beschikbaar is voor de reiniging. Het opwarmen zal circa 5-10 minuten duren dus heeft de volgende gebruiker een reiniging met koud water. In de winter is dat geen pretje.

[dt_gap height=”10″ /]

5. Een elektrische douchewc koopt men voor een langere periode

Het is belangrijk om te onthouden dat het kopen van een douchewc een investering is waar men een langere van zal genieten, zowel in comfort als in hygiëne. Een levensduur van 15 jaar of langer is echt geen uitzondering, mits de bidet goed is onderhouden. En omdat een opzetbril vaak op het bestaande keramiek geplaatst kan worden zonder verbouwing, is de investering in deze nieuwe standaard goed te doen.

Daarnaast is het goed om te weten dat een bidetdouche het gebruik en de kosten van toiletpapier en natte doekjes bespaart en dat de douchewc’s erg zuinig zijn in stroom- en waterverbruik.

[dt_gap height=”10″ /]

Wij wensen dat deze tips u op weg hebben geholpen, maar mocht u toch nog vragen hebben over het kopen van de juiste douchewc, neem dan gerust contact met ons op. Heeft u nog een aanvullende tip? We horen dat graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *