Een douchewc kopen? Maak deze fouten niet!

Douchewc fouten kopen

De 3 meest gemaakte fouten bij het kopen van een douchewc

Coway douchewcVoor nieuwe gebruikers die nog geen ervaring hebben met een douchewc, is het kopen van een douchetoilet vaak een grote beslissing. Er zijn vele merken en modellen op de markt, van simpele stroomloze douche-wc’s tot uitvoeringen met alle toeters en bellen. Een aantal kopers zal uitgebreid onderzoek doen naar de functies, de prijs van een douchewc en de kwaliteit. Maar dat betekent niet altijd dat de koper de juiste douche wc heeft aangeschaft. Daarom hebben we bij Frissebips een opsomming gemaakt van de 3 meest gemaakte fouten bij het kopen van een douchewc.

[dt_gap height=”10″ /]

1. De verkeerde maat kopen

Douchewc’s komen over het algemeen in 2 verschillende formaten; in een rond (round) of in een ovaal (elongated) model. Dit komt omdat in Amerika en in een aantal landen in Azië de wc’s ovaal zijn en in Europa deze vrijwel allemaal rond zijn. Het is dus van belang de douche wc te kiezen die het beste bij uw toilet past, om te voorkomen dat de bril over de rand heen leunt of helemaal niet past.

We hebben bij Frissebips hiervoor een handig stappenplan gemaakt om te kijken of de douche wc op uw toilet past. Na het meten van een drietal waardes, kunt u precies zien welke douchetoilet u moet hebben. Bekijk dit stappenplan hier. En wees gerust, indien u er niet uitkomt, laat het ons weten, dan helpen wij u telefonisch bij het nameten van uw toilet.

[dt_gap height=”10″ /]

2. Een te goedkope douchewc aanschaffen

Bij het kopen van een douchewc te goedkoop gaan, is een veelgemaakte fout die wij horen van klanten. Vaak zijn zij uiteindelijk toch niet tevreden met hun te goedkope douche-wc omdat de kwaliteit tegenvalt. Een douchewc moet echt gezien worden als een volwaardig huishoudapparaat dat elke dag meerdere keren wordt gebruikt. De kwaliteit is dus erg belangrijk. Vergelijk het maar met een wasmachine of een goede koelkast en de gemiddelde levensduur die deze apparaten moeten hebben.

goedkope douchewcErvaren gebruikers van een douchewc weten dat de kwaliteit van de functies erg belangrijk is en hebben daar iets meer geld voor over. Maar voor een nieuwe gebruiker kan de prijs van een douchewc wel even schrikken zijn, waardoor ze toch overgaan tot de aankoop van een goedkope douchetoilet. Vaak van Chinese makelij, gemaakt van goedkoop plastic, waarbij de reinigingsfuncties teleurstellend zijn en het model een ouderwetse look heeft. En dat leidt in vele gevallen tot teleurstellingen en hogere kosten voor reparatie of vervanging.

Frissebips adviseert daarom een douche wc aan te schaffen van een gerenommeerd merk en deze te kopen bij een douchewc-specialist die meer van het product af weet. Ook hebben wij een sterke voorkeur voor douchewc’s met een losse afstandsbediening, omdat deze makkelijker zijn te bedienen. Zo hoeft u niet steeds uw lichaam onhandig te draaien om het zijpaneel goed te kunnen bedienen en zijn de knoppen vanuit die positie niet makkelijk leesbaar.

Bekijk ook of deze douche-wc goede recensies heeft op internet en wat de meningen zijn van de experts. Een kwalitatief goede elektrische douchewc met veel functies en een losse afstandsbediening is er al vanaf €699,-, een stroomloze douchewc zelfs al vanaf €192.50,-. We beloven dat het de investering meer dan waard zal zijn!

[dt_gap height=”10″ /]

3.  Onrealistische verwachtingen hebben

douchewc humorDouche wc’s zijn meer dan fantastisch, dat zal elke klant u vertellen. Ze verbeteren de hygiëne, brengen extra comfort en besparen op het gebruik van toiletpapier. Maar sommige klanten hebben een te hoge verwachting van een douche-wc. Ze verwachten dat het apparaat het haar wast & föhnt, de hond uit laat en ook de belastingpapieren nog even invult (dat zou wel mooi zijn!). Maar een douchewc doet 1 ding heel goed, het reinigen van het onderlichaam met water&lucht waardoor u zich voelt alsof u net onder de douche bent uitgekomen, iedere keer weer. Het is uw eigen wellness spa in de badkamer of toilet.

In de toekomst verwachten we wel dat de bidetbril verschillende gezondheidsfuncties erbij krijgt zoals het meten van het gewicht, de bloeddruk of het onderzoeken van de stoelgang. Een leuke feature nu al is dat de Japanse toilet ook al is te verkrijgen met een karaoke functie en mp3 speler. Zou dat wat voor u zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *