Installatie van een douchewc op een staande toilet

Uiteraard is elke badkamer of toilet anders maar hier vindt u een algemeen stappenplan voor de installatie van een douchewc op een staande toilet.

Stappenplan: hoe installeer ik een douchewc op een staande toilet

Nota bene: Dit is een algemeen stappenplan, lees altijd eerst compleet de handleiding door van uw douchewc voordat u dit stappenplan volgt. 

Sluit als eerste de (hoofd-)waterleiding af of het stopkraantje bij het waterreservoir en spoel het toilet door. Zaag of snijdt de waterleiding in tweeën op de plek waar de T-koppeling moet komen. Zaag of snijdt dan nogmaals ca 1,8 cm van een van de kanten af zodat de T-koppeling ertussen past. Schuur de bramen van de pijpen eraf en plaats het T-stuk tussen de pijpen. Afhankelijk van uw leidingmaat heeft u 3/8 of een 1/2 duims T-stuk nodig, standaard leveren wij 1/2 duims maar u kunt bij uw bestelling aangeven als u een ander stuk nodig heeft.  Draai alles behoedzaam vast.

Voordat u de bijgeleverde 1/2 duims bidetslang van de douchewc aan het T-stuk verbindt, dient u het water open te zetten en de leidingen schoon te spoelen en ze te controleren op eventuele lekkages. Daarna weer het water sluiten uiteraard. Indien alles in orde is, sluit u de slang van de bidet naar het T-stuk aan en opent u de stopkraan of de waterleiding. Het water zal nu de douchewc instromen en in het geval van een stroomloze onderdouche zal de bidetdouche op waterdruk komen te staan.

Sluit nu de douchewc aan op het elektriciteitsnet. Let op, u dient de bidetdouche aan te sluiten op een geaard stroompunt van 220V / 50HZ/60HZ.

Gefeliciteerd! U heeft nu een Frissebips douchewc aangesloten in uw huis.

Hulp nodig of heeft u een prangende vraag over het kopen van een douchewc, de installatie van een spatoilet of het onderhoud van uw bidet toilet? Neem gerust contact op via 06-55132763 of laat een bericht achter via contact of via de chat. Wij helpen u graag aan een Frissebips