LAUFEN Cleanet Riva douchewc installatie

Begin dit jaar zijn we op bezoek geweest bij het hoofdkantoor van LAUFEN in Houten om daar de nieuwe LAUFEN Cleanet Riva douchewc te bekijken en te onderwerpen aan onze bips. En dat was best bijzonder omdat de Riva douchewc pas tijdens de ISH in maart geïntroduceerd zou worden. Maar wij mochten hem alvast voor u testen om te weten of deze zou voldoen aan de Frissebips standaard.

Wat opviel in de showroom van LAUFEN was het strakke design van deze douchewc waardoor het net een normaal toilet leek. De keuze van LAUFEN om de douchewc te bedienen via de roestvrijstalen draai- en drukknop was een verfissende oplossing die het eenvoudig maakt de douchetoilet snel te bedienen. Daarnaast is er een afstandsbediening met touchscreen die ook persoonlijke profielen herbergt en de andere instellingen aanstuurt.

Fred en Kevin, werkzaam op het douchewc team van LAUFEN, hebben ons de eenvoudige installatie uitgelegd en lieten zien hoe simpel de deksel en bril verwijderd kon worden voor onderhoud en reiniging. De wandcloset is uitgevoerd met LCC (LAUFEN CLEAN COAT), een speciale coating die het keramiek glas houdt waardoor vuil geen kans krijgt.

Bijzonder is dat deze douchewc zich automatisch Thermisch reinigt voor en na gebruik en dat er een speciaal ontkalkingsprogramma wordt gestart wanneer nodig. Niet alleen verlengt deze functie de levensduur van de douche wc, ook zorgt het ervoor dat u weinig tot geen onderhoud hoeft te plegen zoals dat bij andere douchewc’s geldt.

De test; is de LAUFEN Cleanet Riva douchewc Frissebips proof?

De LAUFEN is gemaakt van de beste materialen en voelt robuust en slang aan. We merken direct het verschil in materialen in vergelijking met andere douchewc’s want er is veel gebruik gemaakt van Duroplast, een zéér stevig plastic waar ook schuifdeuren van worden gemaakt. Helaas mist de douchewc wel een verwarmde bril en een föhn, maar volgens LAUFEN is dat niet voor iedereen een gemis. Ze hebben er uitgebreid onderzoek naar gedaan, echter zijn wij bij Frissebips van mening dat het merendeel van de klanten toch een warme toiletbril appreciëren.

De touchscreen afstandsbediening is intuïtief en eenvoudig in te stellen en vertelt u precies wat u dient te doen. Hij past goed in de hand en is lekker zwaar, maar u kunt hem ook laten hangen op de bijbehorende muurplaat. U kunt gebruikersprofielen instellen en alle functies zoals waterdruk en temperatuur instellen. De draai- en drukknop is in beginsel even wennen maar zodra de handelingen bekend zijn, bent u het al gewend.

 

De reinigingskracht van de Cleanet Riva

Doordat de Riva technisch is ontworpen door de de Zwitserse fabrikant die ook de techniek verzorgde voor de Geberit AquaClean lijn voor 2015, is de kracht van de reiniging uitstekend. Om eerlijk te zijn is dit een van de krachtigste douchewc’s die we hebben mogen testen en dan hebben we nog niet eens gebruik gemaakt van de power modus die nog meer water sproeit. Het oscillerende en pulserende massagemenu is prettig en de temperatuurinstellingen zijn goed. Omdat de Riva geen verwarmde toiletbril of föhn heeft, is hij zuiniger dan sommige andere douchewc’s. Ook maakt de Riva gebruik van een boiler die na gebruik ca 75sec. nodig heeft om weer op te warmen voor gebruik. Toen wij de douchewc testte, duurde dit langer dan verwacht en dat is inmiddels verholpen en gekalibreerd.

Wat bijzonder is, is de thermische reiniging en ontkalkingsprogramma’s die de levensduur verlengt en het onderhoud minimaliseert. Dat is prettig, zeker in deze prijsklasse. Ook handig is, is dat de douche wc, in geval van storing, via de LED signalering laat weten wat er eventueel mis is met de douche-wc.  Mocht er dan iets zijn, dan kan een service monteur met een laptop de douchetoilet uitlezen en bekijken wat er gerepareerd of ingesteld dient te worden.

Het keramiek is zoals we mogen verwachten geweldig. De LCC coating zorgt dat vuil geen kans krijgt en de spoeling is grondig. Een ander voordeel is dat de closet geen rand heeft waardoor reiniging sneller en beter gaat. De soft close bril en closetzitting is met een klik los te halen en opnieuw erop te plaatsen.

Conclusie review LAUFEN Cleanet Riva douchewc

Met de LAUFEN Cleanet Riva krijgt u waarvoor u betaalt. Een douchewc met hoogwaardige techniek, gestoken in een compact closetjasje. De Riva is zeker niet een goedkope douchewc maar daarentegen koopt u de best mogelijke kwaliteit. Ook heeft LAUFEN een eigen onderhoudsteam die de service verleent, mocht dit nodig zijn. We verwachten ook dat de levensduur vrij lang zal zijn gezien de functies van deze bidet en de materialen die zijn gebruikt. Daardoor rechtvaardigt LAUFEN de hoge prijs en geloven wij dat voor mensen die voor deze kwaliteit en design gaan, de Riva een goede keuze zal zijn. Zeker omdat LAUFEN ook bijpassend sanitair biedt zoals een fontein of andere zaken.

Bekijk de LAUFEN Cleanet Riva douchewc

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie