Installatie van een douchewc opzetbril op een wandcloset

Natuurlijk is elke toilet of badkamer anders maar hier vindt u een algemeen stappenplan voor de installatie van een douchewc op een hangend toilet.

Stappenplan: hoe installeer ik een douchewc opzetbril op een wandcloset

Nota bene: Dit is een algemeen stappenplan, lees altijd eerst compleet de handleiding door van uw douchewc voordat u dit stappenplan volgt. 

Sluit als eerste de (hoofd-)waterleiding af en spoel de toilet door. Haal dan de drukknop van het inbouwreservoir weg en draai de aanvoerslang los. Sluit de T-connector aan tussen de watertoevoer en het inbouwreservoir. Deze koppeling zit bij de douchewc die u heeft aangeschaft.

Sluit de extra waterslang (Neop Flex SL/13 H 1/2 BIXBI 1,25m / 32812911) aan op de T-connector en begeleid de slang langs het reservoir naar beneden zoals op de afbeelding. Indien u een ouder reservoir heeft dat nog niet is voorbereid op een douchewc, dan dient u een gaatje te maken in de achterkant van het plastic van het reservoir of aan de linker zijkant van het reservoir. Indien u een nieuwer type inbouwreservoir heeft zoals de Geberit UP320 of de GROHE Rapid SL, dan kunt u gebruik maken van de mantelbuis zoals de handleiding omschrijft, mits dit een douchewc is met verborgen aansluitingen (geen opzetbril).

Bij een opzetbril: boor met een (diamant-) boor een rond gat van ca 2-3cm diameter en vang de waterslang op. Sluit dan een koppeling met de muurplaat aan en bevestig deze met de platte kant in de muur. Sluit op de muurplaat de hoekstopkraan aan. Sluit de Flex waterslang aan op de hoekstopkraan en verbindt deze naar de douche-toilet. Let daarbij op dat u de waterslang niet met een tang op de bril monteert (teveel kracht anders op het materiaal), het is een draaiende wartel, dus dit kan met de hand vast gedraaid worden. Let erop dat het rubber goed zit voordat u de wartel bevestigd. Lekt er water, dan zit dit rubber niet goed.

Voordat u de bijgeleverde 1/2 duims bidetslang van de bril naar de hoekstopkraan verbindt, dient u het water open te zetten en de leidingen schoon te spoelen van kalkdeeltjes en de leiding te controleren op eventuele lekkages. Daarna weer sluiten uiteraard. Indien dit in orde is, sluit u de slang van de bidet naar het hoekstopkraantje aan en opent u de stopkraan. Het water zal nu de douchewc instromen en in het geval van een stroomloze bidetdouche zal de onderdouche op waterdruk komen te staan.

Bevestig verder de drukknop weer en sluit de douchewc aan op het elektriciteitsnet. Let op, u dient de bidetdouche aan te sluiten op een geaard stroompunt van 220V, 50-60Hz.

Gefeliciteerd! U heeft nu een Frissebips douchewc geïnstalleerd in uw huis.

Hulp nodig of heeft u een prangende vraag over het kopen van een douchewc, de installatie van een spatoilet of het onderhoud van uw bidet toilet? Neem gerust contact op via 06-55132763 of laat een bericht achter via contact of WhatsApp ons op 06-55132763. Wij helpen u graag aan een Frissebips

Aansluitset stroomloze douchewc op wandcloset met inbouwreservoirinstallatie wandcloset douche wc

Aansluitset stroomloze douchewc op wandcloset

59,95

Als u een stroomloze douchewc wilt aansluiten op een wandcloset, dan heeft u de volgende aansluitset nodig. Deze aansluitset verbindt de mechanische bidet toilet met uw inbouwreservoir, de hoekstopkraan, zolderplaat en uiteraard de douche wc.

  • Luxe aansluitset van A merken

  • Eenvoudig aan te sluiten

  • Voor elk reservoir waarbij installatie extern is

installatieset elektrische douchewc op wandclosetinstallatie wandcloset douche wc

Installatieset elektrische douchewc op wandcloset

49,95

Als u een elektrische douchewc (opzetbril) wilt aansluiten op een wandcloset, dan heeft u de volgende aansluitset nodig. Deze aansluitset verbindt uw douche wc opzetbril met uw inbouwreservoir, de zolderplaat, hoekstopkraan en uiteraard het douchetoiletmechanisme.

  • Luxe aansluitset van A merken

  • Voor elk reservoir waarbij installatie extern is

  • Eenvoudig aan te sluiten

  • Kwaliteitsmaterialen