Welkom bij de veelgestelde vragen van frissebips.nl over ons assortiment van douchewc’s, zowel stroomloze als elektrische en handdouches. Mocht u vraag over een spalet er niet bijstaan, dan kunt u ons eenvoudig een bericht sturen via onze contactpagina of via info@frissebips.nl. U kunt ook even bellen of uw vraag via WhatsApp sturen (06-55132763) en via de chat zijn we soms ook bereikbaar.

Veelgestelde vragen over een douchewc

Wat is een elektrische douchewc?

Goed dat u het vraagt! Een douchewc is een gemoderniseerde versie van het welbekende bidet toilet dat u vroeger in vele badkamers terug vond, die als doel hadden het reinigen van de edele delen. Ook worden deze douchewc’s een Japans bidet genoemd of spatoiletDe moderne douche-wc’s zijn in brilvorm en passen bijna op elke wandcloset of staand toilet.

Hoe lang heb ik garantie op een douchewc?

Standaard heeft u een uitgebreide garantie van 2 jaar op elke douchewc die we verkopen, of dat nu een stroomloze douchewc is of een elektrische spatoilet. De garantie op een installatie verzorgd door ons bedraagt 2 jaar op gebruikt materiaal en 1 jaar op de installatie zelf. U kunt in beide gevallen de garantie tegen geringe kosten uitbreiden door contact op te nemen met ons.

Waarom een douchewc kopen?

Een douchewc is bedoeld om de geslachtsorganen en het gebied tussen de billen hygiënisch comfortabel te wassen na gebruik van het toilet. Natte doekjes en zelfs toiletpapier zijn hierdoor overbodig geworden, dat is slechts nog iets uit het verleden. Tegenwoordig worden een bidet toilet ook wel douchewc of spatoilet genoemd, mede door de wellnessfuncties die ze bieden.

Wat zijn de voordelen van het kopen van een bidet?

  • Met toiletpapier afvegen is niet hygiënisch, ouderwets, milieuverontreinigend en reinigt maar ten dele. Overtollig gebruik van toiletpapier behoort tot het verleden en zorgt voor een besparing.

  • De douchewc reinigt eenvoudig de streek rond de aambeien op zeer zachte wijze. Door het toepassen van de koude pulserende straal helpt een douchewc de aambeien te genezen. Het vermindert tevens de jeuk die ontstaat bij aambeien.

  • De douche-wc reinigt ook de vaginale streek zonder gebruik van papier en voorkomt besmetting door aanraking.

  • Door de stimulatie van het rectum helpt een spatoilet tegen constipatie.

  • Door het eenvoudige gebruik is een bidetbril zeer geschikt voor kinderen, minder validen, bejaarden en corpulente personen. Fysieke inspanning is met een douchewc niet meer nodig.

  • De verwarmde douchewcbril zorgt niet meer voor een koude verrassing in de winter.

Voor wie is het bidet toilet geschikt?

Vanwege het gebruiksgemak is het bidet toilet geschikt voor iedereen, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Door de eenvoudige bediening is de bidet dus geschikt voor iedereen, zelfs voor mensen die door een aandoening een ongemakkelijke stoelgang hebben of een geïrriteerde huid hebben.

Is een douchewc wel hygiënisch?

Door uzelf via een douchewc met warmwater te reinigen en verwarmd te drogen, vermijdt u bacteriële besmetting op handen en zwakke delen van de huid, voorkomt u huidontsteking, huiduitslag, ontstekingen aan bijvoorbeeld blaas en baarmoeder. Tevens reinigt de sproeier van het bidet toilet zichzelf na elk gebruikersmoment. Wel zo fijn om te weten wanneer u overweegt een Japans douchetoilet te kopen!

Hoe lang duurt een wasbeurt?

Een wasbeurt duurt standaard 30 seconden of 1 minuten, wat meestal genoeg is, maar is uiteraard te verlengen naar uw behoefte. De sproeier sproeit constant warm water, u hoeft dus niet op te letten dat er beperkt warm water voorradig is.

Zijn de douchewc's de investering waard?

Wanneer het gaat om uw hygiëne, comfort en uw gezondheid, dan is de investering in een douchewc dit meer dan waard. Wanneer u een bidet heeft geprobeerd, wilt u nooit meer terug! Een bidet verandert de Nederlandse badkamercultuur. Koop dus ook uw bidet bij frissebips.nl.

Vervangt de bidetbril mijn normale toiletbril?

Uw normale toiletbril wordt inderdaad vervangen voor uw bidetbril zitting. De bidets zijn eenvoudig te monteren op elke toiletpot. Afhankelijk van de afmetingen van uw toiletpot, kunt u de juiste versie douche wc kopen. Twijfelt u welke bidet het beste bij u past, neem dan vrijblijvend contact op met frissebips.nl.

Hulp & installatie

Hoe werkt een elektrische douchewc?

Uit de bidetdouche zitting verschijnt een sproeikop die met een zachte, pulserende warmwaterstraal de omgeving rond de anus intensief en hygiënisch maar vooral aangenaam reinigt. Speciaal voor vrouwen zijn een aantal van de toilet bidet zittingen uitgerust met een extra sproeikop met een aparte functie voor het reinigen van de vagina. Nog steeds nieuwsgierig naar de werking van een elektrische douchewc? Kijk dan naar onze uitgebreide video.

Is een bidetdouche veilig?

De bidet douches zijn standaard CE gekeurd en uiterst veilig. Tevens zitten er een aantal beveiligingen en sensors in het bidet toilet zodat u met een gerust hart veilig kunt genieten van de nieuwe standaard in hygiëne en comfort.

Past het bidet op elke toiletpot?

De meeste bidets passen op elke toiletpot, maar voor de juiste formaten en afmetingen, verwijzen we u graag naar de productpagina’s. Hier vindt u meer informatie over het installeren van een douche wc. Wilt u weten welke douchetoilet bij uw closet past? Kijk dan op Past de douchewc.

Wat heb ik nodig om de douchewc te installeren?

De douche-wc’s die frissebips.nl verkopen hebben een wateraansluiting nodig en/of stroom, afhankelijk van het type bidetdouche. Omdat in vele gevallen stroom en water al aanwezig zijn, is dit makkelijk te verzorgen, zonder dat u uw badkamer compleet dient te verbouwen. Mocht stroom niet aanwezig zijn, dan kunt u uit onze stroomloze bidetmodellen een keuze maken. Op onze hulp&installatiepagina vindt u meer informatie over de installatie van het elektrisch bidet of een stroomloos bidet.

Verzorgen jullie ook de installatie van de douchewc?

Gelukkig hoeft niet iedereen handig te zijn, dus met alle liefde verzorgen we voor u de installatie van uw douchewc. Neem contact op met een van onze bidet specialisten voor meer informatie en een prijsindicatie.

Bestel & bezorginformatie

Hoeveel bedragen de bezorgkosten?

Afhankelijk van uw woonplaats en uw gekozen product, wordt er tijdens het bestellen de prijs voor de bezorging bepaald. De prijs voor bezorging van een douchewc bedragen tussen de € 5,00 en € 13,50 en zijn afhankelijk van het gewicht/model. Indien u meerdere producten bestelt, dan ontvangt u automatisch een korting van ons op de verzendkosten,

Hoe lang is de levertijd van een douchewc?

Afhankelijk van welk model douchewc u heeft gekozen en of u de installatieservice afneemt, wordt de afleverdag bepaald. Over het algemeen worden de douche-wc’s binnen 2 werkdagen geleverd omdat we alle modellen op voorraad hebben, maar mocht dit afwijken, dan zullen wij persoonlijk contact met u opnemen.

Kan ik een douchewc ruilen?

Aangezien een douchewc een hygiënisch product is, kan de koop niet zomaar geannuleerd worden, dus laat u goed informeren over de juiste douchewc-bril. Als het bidet toilet niet uit de verpakking is gekomen en deze dus in de oorspronkelijke staat is zoals deze is geleverd, dan kunt u zonder problemen de douchewc ruilen voor een ander model. Neem dan persoonlijk contact op met een van onze douchewc-specialisten, zodat zij u goed kunnen informeren over het juiste spatoilet.

Hoe kan ik veilig betalen?

U kunt bij Frissebips.nl veilig online betalen. Pagina’s waarop persoonsgegevens getoond of ingevuld moeten worden, zijn beveiligd met een SSL-certificaat (HTTPS en/of een slotje aan de boven- of onderkant van de webpagina). U kunt op verschillende manieren betalen, via iDeal, in de douchewc winkel of per handmatige bankoverschrijving.

Overig

Vragen / opmerkingen over Frissebips.nl

Mocht u toch nog vragen hebben of een opmerking, neem dan gerust contact met ons op via onze contactpagina. Binnen 48 uur wordt uw vraag of opmerking in behandeling genomen en kunt u een antwoord verwachten.

Inschrijven douchewc nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen met de laatste douchewc-ontwikkelingen? Vul dan uw gegevens in op onze contactpagina. Makkelijker is ons te volgen via social media omdat we u eigenlijk niet willen storen met veel nieuwsbrieven.

Zitten jullie ook op social media?

Jazeker, we zitten op Facebook, Twitter en Youtube. Like onze pagina en meld u aan om meer informatie over ons te krijgen of te worden geïnformeerd over de laatste douchewc nieuwtjes..